En hammer, takk

Jeg trenger et verktøybelte, et jeg kan bære med meg gjennom dagen min. Et sted hvor jeg kan samle verktøyene jeg trenger for å komme meg ut av destruktive tankemønster. Da kan jeg stå klar, som en cowboy i duell når mørket kommer snikende. Etter hvert som jeg lærer nye ting vil jeg plassere det i beltet mitt, da hadde jeg vært trygg på at jeg hadde dem i nærheten når det blåser opp til storm. Jeg fikk en verktøykasse av pappa da jeg var liten. Med en miniatyr-hammer, -sag og -skrujern. Jeg husker jeg følte meg trygg på den tiden, det fantes ikke en utfordring som var for stor for meg og verktøykassen min. Jeg lengter etter den tryggheten, og drømmer om et liv som ikke er preget av frykt. Frykten for å bli såret, for og ikke bli elsket, ikke være god nok, frykten for å mislykkes. Jeg har skrivingen, venner og familien. De har alltid vært der, men jeg ser dem ekstra klart nå. Men jeg må møte verden alene, jeg kan ikke gjemme meg bak sterke mennesker. Jeg må selv lete frem tryggheten i det utrygge, og våge å tro på at livet ikke vil meg noe mer vondt nå. Da trenger jeg verktøybeltet mitt, hjelpemidler i møte med livets utfordringer.

 I helgen hadde jeg og Renate litt etterlengtet kvalitetstid. Venner er virkelig en av livets aller viktigste lykkekilder.
 
19 kommentarer

Marie

02.08.2012 kl.18:15

Så fine bilder, vakker du er!

og husk; det er i motbakke det går oppover... ;)

Line Aalerud

02.08.2012 kl.18:16

Nydelig blogg!

Blir glad for en kommentar tilbake :)

Agdenes

02.08.2012 kl.18:18

Du er. Og du våger.

Ta vare!

Kamilla Gran Andersen

02.08.2012 kl.18:18

Du er utrolig pen!<3

fin blogg ,kommentere tilbake?

Silje Amundfoss

02.08.2012 kl.18:25

Så utrolig vakker! (:

fridalonglife

02.08.2012 kl.18:45

Så utrolig pene dere er :-D

Kan du ta en titt på bloggen min? Jeg kunne trengt litt flere lesere/kommentarer :)

Marita

02.08.2012 kl.19:00

Me vil alltid stå bak deg gull. Men eg vet at det e ein utrolig styrke så ligge inni deg, og som snart boble over og vil ut! Det e et fjell du må klatra, men om ikkje lenge heise du flagget på toppen:) Det eg heilt sikker på!

Love you <3 Stoor klem fra littlå

(ps. snasi basi?)

Z

02.08.2012 kl.20:00

<3

Hilde Lindanger

02.08.2012 kl.21:16

Hege mi!

Idag kjøpte eg H&N for fysste gång på mången år. Skumleste sidene t eg fant ordene "Tekst: Hege Tørresdal", å leste artikkelen med stor iver! Bra jobba! Eg tok meg i å flira enkelte gånger, syns eg hørte deg :) Syns de e skikkeligt stas, detta ska du væra stolte av!! Stå på videre, eg heie fortsatt!

Pst: Nå e eg nettopp komt meg ut på jobb å her har me MASSE verktøy! Hvis du vil kan eg nok skaffa deg nåke skikkeligt sprekt, feks ein vinkelslipar elle ei tigairsag ;)

02.08.2012 kl.23:45

Hei Hege!

Jeg vet så inderlig godt hvordan du har det. Jeg vet også om forskjellige verktøy du kan bruke for å jobbe deg ut av spiseforstyrrelsen. Jeg har selv gått i terapi på Gaustad. Det er noen år siden det nå. Det hjalp desverre ikke i lengden. Det finnes imidlertid så utrolig mange gode kognitive tilnærmingsmetoder som fungerer ypperlig på akkurat bulimi. Har du prøvd det?

Hilsen meg:-)

Hege Tørresdal

03.08.2012 kl.08:21

Anonym: Jeg har nok vært borti noe, men er virkelig åpen for å prøve alt som kan få meg bedre! Kan du ikke sende meg en mail på Hege.toerresdal@gmail.com? Jeg tar mer enn gjerne imot tips!

Hege Tørresdal

03.08.2012 kl.08:23

Hilde Lindanger: Haha.. Nå må du begynna å lesa litt sladder du o, snuppa! Masse deilige, tabloide nyheter;) Eg tar gjerna imot ei sånn asg, den hørtes effektive ut! Eg trenge noen monster verktøy..

Hege Tørresdal

03.08.2012 kl.08:24

Marita: Teite fjell, eg like bedre slake oppoverbakkar:/ Då kan du i det minsta se endestasjonen! Men eg har flagge i håndå og e klar for å komma meg i mål.. Altfor glad i deg, litlå mi <3

Hege Tørresdal

03.08.2012 kl.08:24

Torunn Tangen: <3

Hege Tørresdal

03.08.2012 kl.08:25

Marie: Takk <3

Elle

06.08.2012 kl.12:57

Så fin blogg du har. Du virker som ei fantastisk jente.

Jeg tenker at det er "merkelig" at du er syk, fordi du ser så frisk og fresh ut. Men så er det jo akkurat slik det ofte er..

Det som skjer inni oss, er ikke så lett for andre å se/forstå.

Stor klem <3

Anonym

09.08.2012 kl.18:11

Hei Hege!

Jeg titter staig vekk innom bloggen din. Jeg har selv spiseforstyrrelser og går inn i mitt 8 år med helvette nå. Jeg har kommet langt på vei, enda et stykke lenger en deg virker det som utifra hva jeg leser her.

Det som hjalp meg mest var å virkelig definere hva slags menneske jeg ønsker å være som person. Vil jeg virkelig være en av de jentene som har ødelagt meg?!? Disse aaaltfor tynne jentene med altfor mye sminke som kun spiller på sex og det å se perfekt ut. De som kun har overfladiske venner, og bryr seg mer om hvor mange penger du har enn hvordan du er som person!?

Det er ikke meningen og dra alle under en kam, for jeg vet det finns mange naturlige tynne der ute å.. Jeg er bare ikke en av dem. Min kropp er ikke ment til å veie 40 kg. Jeg har kommet frem til den konklusjonen at jeg ønsker å være en av de jentene jeg ser på å tenker: "Wow, for en flott dame." Helt fullstendig uavhengig av kropp og vekt, men hva de utstråler og hva de står for som menneske.

Jeg ønsker å være et godt forbilde for alle mine venner, familie og de som ser opp til meg. For det er utrolig mange som ser opp til deg å Hege.. Ikke fordi du er tynn og perfekt sminket, men fordi du er en flott dame!

Veien er utrolig lang, og noen ganger virker den helt overkommelig. Det vet du og det vet jeg.

Det er grusomt å bli fanget i sin egen kropp og sitt eget hode, uten anelse på hvordan man kommer seg ut i det fri. Men det er bevist gang på gang at det er mulig. Men man må jobbe hardt. Spise maten sin, droppe å lese slanketips og jenteblader, skippe vekten, og holde seg unna do skåla.

Det er ikke kalorier som avgjør hvem som elsker deg. Og hvis man setter det litt på spissen... Hvem vil vell ha en kjæreste eller en venninne som elsker deg pga hvordan du ser ut, og kun det.. Ikke jeg iallefall!!

Sett in støtet og tenk over hva du vil: Leve i frihet, spise middag med venninner, kake i bursdag, ferske rundstykker til frokost, is i sommervarmen, bestille på restaurant og drikke kakao med krem under et varmt ullpledd en sen desember kveld..eller sitte ved matbordet og egentlig bare ønske at man ikke eksisterte..

Det er hardt.. Hardt som faen.. Men det kommer, og det er der i deg. og meg. Vi må bare kjempe litt ekstra for det..

Dette sitatet hjelper meg hver dag: " If you´re going through hell.... keep going"

Lykke lykke til Hege.. Jeg heier på deg

Hege Tørresdal

19.08.2012 kl.09:53

Elle: Tusen takk for at du har tatt deg tiden til å lese noen av ordene mine. Er det noe jeg lenge har vært verdensmester på, er det å skjule hva som foregår inne i meg. Det tror jeg gjelder mange som sliter. Sender deg en varm klem tilbake <3

Hege Tørresdal

19.08.2012 kl.09:58

Anonym: Det betyr mye at du som sliter deler dine erfaringer med meg, slike ord gir meg motivasjon og guts til å ville fortsette. For det er sant, det er et helvete, men det må jo bli bra på den andre siden! Det er så mange dager jeg vil kaste inn håndkle i tro på at nå orker jeg ikke mer. Nok er nok, det er grenser for hvor mye en person skal takle. Men det er ikke et alternativ, om ikke jeg har tro på meg er det mange der ute som har det. Jeg ønsker deg lykke til på din ferd.. Vi fortjener lykke.

Skriv en ny kommentar

Nå har jeg rukket og bli 29 år, og den dagen jeg ble kronet til Frøken Norge føles uendelig fjern, men likevel nær. Livet jeg lever i dag er nettopp et resultat av de valgene jeg tok den gang. Og jeg er takknemlig for hver eneste lærdom det har medbrakt seg. På denne bloggen kan du lese om hverdagens gleder og sorger, og følge meg i min kamp for å bli frigjort fra spisefortyrrelsens jerngrep


Instagram
 

 

bloglovin bloglovin
  • Arkiv

  • hits