februar 2011

Dop er IKKE kult!

Jeg får en slik ekkel følelse i magen av å se hvor ok det er blitt å bruke eller misbruke kjemiske rusmidler. Det er et tema som har blitt tatt opp i det kjedsommelige i media, men likevel blir det ikke tatt på alvor. Yngre mennesker får tilgang til altfor lite informasjon om hvor farlig disse stoffene faktisk er. Rohypnol, ecstasy, cola, grønt. Når mennesker forteller meg hvor harmløst det er å røyke hasj eller marihuana, går det kaldt nedover ryggen på meg. Hadde de bare vært klar over konsekvensene. Kanskje er ikke sannsynligheten for lungekreft like stor, men derimot er sannsynligheten for at du ender opp som paranoid på psykiatrisk institusjon mangedoblet. Men det verste er likevel at du krysser en grense, noe som vil gjøre det enklere å krysse enda en grense senere. Jeg har altfor mange venner som har havnet på kjøret, og det hele startet med den harmløse hasjen. Jeg husker enda da jeg satt som 14-åring og hadde en heftig diskusjon med en kamerat, nettopp om dette tema. Han gjorde alt for å overbevise meg om at hasj var ufarlig. Han døde av en overdose noen år senere.

Jeg tar selv sterkt avstand til alt som er av dop, og tar selv sjelden en paracet om jeg ikke absolutt må. Det er ikke kult å ruse seg, og konsekvensene er enda mindre kule. Veien er så altfor kort fra en skal prøve bare èn gang, til en blir avhengig. Og livet er så altfor dyrbart til at det skal kastes bort på den måten. Vi som sier nei, og prøver å påvirke menneskene rundt oss til å si nei, det er vi som er de kuleste når det kommer til stykke.


Sofaglede

Etter jobb i dag bar det direkte på sofaen. I morgen har jeg min første fridag på en hel evighet, og den skal virkelig ikke spoleres. Tanken på å våkne av meg selv, og ikke en høyst irriterende vekkerklokke, er nesten litt surrealistisk. En hel dag, just for me! Derfor ble det sofa, biffsnadder og film med kjæresten i kveld. Og for alle der ute som er på jakt etter en film som har alt, The next three days med Russel Crowe anbefales på det varmeste!

Nyt kvelden folkens, om det er på dansegulvet eller under et varmt teppe på sofaen:) 


Blue dabedida

I dag har jeg tenkt litt over hvor utrolig glad jeg er i fargen blå.. En sånn klar og fin blå som gir meg assosiasjoner til sommer og klar himmel. En sånn frisk blå som får meg til tenke på vakre blåklokker, og får meg til å ville plukke en bukett med markblomster. Tusle rundt i skogen og eviglange blomsterenger. Eller tenke på smurfer, søte små blå smurfer som jeg fanget i syltetøyglass når jeg var liten. De var nemlig så små at selv et forstørrelsesglass ikke gjorde dem synlige. Når jeg tenker meg om må de ha brukt noen enorme mikroskoper for å fange dem på film..

Det sies at farger betyr noe, og påvirker en enten en vil eller ikke. Blå er gjerne sett i sammenheng med sannhet, intellekt, visdom og fred. Maler jeg veggen min blå smitter den kanskje litt over på meg. Men så er jo også blåmandag eller blue(s) assosiert med tristere og mer deprimerende følelser.. Det vil jeg derimot ikke likt særlig godt..

Agape inspirasjon :)

Vi har fått en ny og herlig inspirasjons katalog i Agape! En slik skjønn katalog som gjør meg i godt humør:)  Både selskap, ball og brud har fått plass blant vakre blomster. Bruker en blomster som dekorasjon er forsåvidt jeg solgt rimelig kjapt. Blomster representerer den vakre energien som omgir oss.. Har tatt bilde av et lite utdrag fra katalogen:)

 
 


 

 

En vakker dag

 

Det var en slik en god dag, en sånn dag som får en til å smile. Det var nok mye takket være bursdagsfølelsen i magen. Den er helt spesiell, hele verden kan jobbe i mot deg, og en føler seg fortsatt lykkelig. Når jeg endelig kom hjem og fikk roet meg for dagen, møtte kjæresten meg i døren med kake med 27 lys på. Flaks at jeg greide å blåse ut samtlige på første forsøk, og dermed fikk ønsket meg noe. Så sto deilig middag klar på bordet, i påvente av en nydelig dessert bestående av friske bær og sjokolade.. Mmm.. What more can a girl wish for? Vel, en ting kanskje, vakre blomster.. Det sørget mamma og pappa for at dukket opp på døren:) Elsker å få blomster, de lyser opp leiligheten min.

Tusen takk for alle som husket på meg i går, selv uten facebookhjelp:) Jeg har jo som kjent lagt opp facebook karrieren min for en stund.

 
 

 

 

Bursdagskake :)

Frøkna ble vel ikke lite fornøyd når det sto sjokoladekake på menyen på jobb i dag! Jeg er vel bra heldig som har en gjeng med skjønne arbeidskamerater som husker på meg, selv om det bare er snakk om ussel 27-årsdag. Namnam, mat for Mons ;) Me so happy!

 
Bursdagsjente:)

Tenk, i dag fyller jeg 27. Klokken 18:30 for å være helt eksakt. Rart egentlig, jeg ar alltid tenkt på 27-års dagen min som en milepæl, som et symbolsk tall på det å bli voksen. Jeg har tenkt "Når jeg fyller 27, da har jeg ting på stell. Utdanning, mann barn og hus er i boks. Da faller den siste brikken endelig på plass". Så sitter jeg her da, 27 år, og føler meg alt annet en voksen og utlært. En skulle trodd at det føltes litt tomt, men det er stikk motsatt. Jeg føler meg takknemlig for at jeg har et helt liv foran meg, et liv fullt av muligheter til å lære og bli et bedre meg. Nye mennesker, nye jobber, nye opplevelser. I dag skal jeg feire nettopp det at jeg er så heldig. Det blir feiring med skole, jobb og er jeg heldig disker kjæresten opp med middag i kveld:) Da hadde jeg blitt glad vel..

 


Vakre ord fra mor..

Det var godt å komme hjem i dag. Lure meg inn i one piecen min, nyte freden. Når en har mye å gjøre, og enda flere tanker i hodet, blir en utmattet. Jeg blir ofte det, sliten. Skulle ønske jeg hadde et hav av energi til enhver tid, energi jeg kunne svømt i. Kjent den koke inni meg, slik jeg gjør av og til. Men jeg er ikke et supermenneske, selv om jeg så gjerne vil. Når kroppen min sier stopp, blir jeg nødt til å lytte. I morgen håper jeg at jeg våkner fylt med energi, lukker opp øynene og smiler. Kjenner lykke følelsen bruse i kroppen. Jeg har nemlig bursdag, og på bursdager er det obligatorisk med masse overskudd. Jeg fikk bursdagskort av mamma og pappa i posten i dag, et slikt bursdagskort som får meg til å smile og gråte på en gang. De kjenner meg, det gjør godt å vite. Noen vakre ord fra brevet..

Kven blei du då?

Skulle gjerne ta denne børa fra deg

Men om også denne børa er din veg

Om også dette er ein reiskap til å utvida dine livsrom

Vil så gjerne ta alle sorger bort fra deg

Men kva menneske blei du då?

Uprøvd. Ulevd.

Eg vil stå her så nær deg at du veit

du ikkje er aleine

 Morgenstemning

Av og til har jeg så sykt heller lyst å holde sengen.. Krype dypt under dyna og late som jeg ikke har en eneste bekymring i hele verden. Spesielt når jeg vet så altfor godt at jeg har en evig lang dag foran meg. En dag med skole, jobb og eksamensforberedelser. Likevel hopper jeg ut av senga, tvinger øynene og kroppen til å holde seg våken. For jeg vet med meg selv at så snart jeg er kommet meg ut dørene, så kommer også energien. Og det gjør alltid godt å få ting gjort på skolen, og tjene litt penger til livets opphold. Da holder samvittigheten min seg ren. Heldigvis er jeg aldri morgengretten..  Ønsker alle vakre mennesker en innholdsrik dag!!

En morgentrøtt Hege

 
Back in Oshlo

Plutselig satt jeg her, tilbake i Oslo og i full gang med oppgaven min som beleilig nok har en deadline i morgen tidlig.. Nine sharp. Hodet mitt er fortsatt i Riga, så det hele føles egentlig litt surrealistisk. Jeg blir nødt å snu tankene, holde full fokus på en fem sides maktanalyse av helse Norge. Lett for meg det. Det hadde vært et utrolig hyggelig sammentreff om noen der ute satt med nettopp en ferdigskrevet oppgave om Max Webers maktfordelingsprinsipp. Jeg betaler godt ;)

 Rigaglede :)

Riga er en herlig by, spesielt når du opplever den med mennesker du er glad i. Jeg har elsket hvert minutt av oppholdet her, om det har vært på spa, oppe i skybaren eller på gourmet restaurant. Det er bare så synd at helgen går så vanvittig fort! På et blunk var dagene gått.. Likevel sitter jeg igjen med en herlig følelse i magen, en følelse av at vi virkelig har utnyttet tiden godt. Men bilder sier mer en tusen ord...

 


Riga baby!!

Jeg har ikke kunne nevnt noe om denne turen før nå. Det har seg nemlig slik at vi reiste avgårde til nydelige Riga sammen med hele svigerfamilien i går kveld! Svigerfar fyller 60 år på samme dag som selveste kongen, og familien har i den sammenheng arrangert en overraskelsestur :)  Det var herlig å se hvor sjokket, ikke minst rørt, far Blomvik ble.. Herligere familie skal en virkelig lete lenge etter!

Første dagen overrasket kjæresten meg med spabehandling på hotellet..  Det kunne virkelig ikke vært en bedre timing! Nå har jeg fått pleid både kropp og sjel, føler meg nesten som et nytt menneske <3 Den deilige positive følelsen har sneket seg inn i hjertet mitt, det var på tide.. Nå galgleder jeg meg til å gjøre Riga utrygg sammen med den helsprøe Blomvik familien!! Baby, you`re a firework!!

Vi bærer så mye inni oss, et hav av egenskaper og evner som bare venter på å komme ut!! Det kribler, det klør, og vi vet det innerst inne. Men så altfor ofte går vi oss vill, og glemmer hvor særegne og unike vi egentlig er. Det føles som vi forsvinner i mengden, blir dratt med av strømmen. Vi glemmer oss selv, og drukner i troen på at vi ikke er noe mer en middelmådige. Sett deg ned, riv deg løs fra den destruktive tankegangen, vær klar over at det er en grunn til at akkurat du ble født inn i denne verden. Vis verden hvorfor!!Firework

Do you ever feel like a plastic bag

Drifting throught the wind
Wanting to start again

Do you ever feel, feel so paper thin
Like a house of cards
One blow from caving in

Do you ever feel already buried deep
Six feet under scream
But no one seems to hear a thing

Do you know that there's still a chance for you
Cause there's a spark in you

You just gotta ignite the light
And let it shine
Just own the night
Like the Fourth of July

Cause baby you're a firework
Come on show 'em what you're worth
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
As you shoot across the sky-y-y

Baby you're a firework
Come on let your colors burst
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
You're gunna leave 'em fallin' down-own-own

You don't have to feel like a waste of space
You're original, cannot be replaced
If you only knew what the future holds
After a hurricane comes a rainbow

Maybe you're reason why all the doors are closed
So you could open one that leads you to the perfect road
Katy Perry Firework lyrics found on http://www.directlyrics.com/katy-perry-firework-lyrics.html

Like a lightning bolt, your heart will blow
And when it's time, you'll know

You just gotta ignite the light
And let it shine
Just own the night
Like the Fourth of July

Cause baby you're a firework
Come on show 'em what you're worth
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
As you shoot across the sky-y-y

Baby you're a firework
Come on let your colors burst
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
You're gonna leave 'em all in awe-awe-awe"
Følelser er vakkert

Når en ser et menneske, virkelig ser et menneske i all sin ektehet, er det vakkert. Når følelsene ligger som et tykt lag utenpå kroppen, om det er glede eller sorg. Det forteller oss hvor sårbare vi er. Vi føler hele tiden, lykke, tristhet, sinne, om hverandre. Det gjør godt å kjenne på at en lever, føler og eksisterer. Hadde en ikke kunne følt lenger, det hadde vært det alle verste. Jeg er takknemlig for at jeg kan ha det vondt, for først da vil jeg sette pris på og forstå hvor godt det er å være lykkelig.

 
Hege "handy" Tørresdal

Du hørte rett, jeg er virkelig mer handy enn jeg ser ut til. Du visste kanskje ikke at jeg fra en alder av 14 år jobbet på pappas blikkenslager verksted? Helt frem til et par år tilbake har jeg med jevne mellomrom vært innom og tatt i et tak. Det er ordentlig deilig og ta på seg arbeidsklærne og bli litt skitten på hendene.  I dag var det likevel ikke fullt like deilig. Rørleggerarbeid er virkelig ikke noe for denne frøkna. Vasken på badet har vært håpløst tett den siste tiden, og jeg hadde i utgangspunktet planlagt å vente på at pappa kunne komme å ordne opp (det stemmer at jeg er en ordentlig pappajente). Så fikk jeg det for meg at jeg måtte ta saken i egne hender, og ettersom jeg har litt plumboskrekk skrudde jeg likesågodt opp hele røret. At det kunne samle seg så mye gøsj på et sted hadde jeg aldri trodd.. Blæh, jeg fikk brekninger med jevne mellomrom og ble enig med meg selv: Aldri mer!! Men nå renner vannet lett og fint gjennom sluken, og jeg er strålende fornøyd med dagens innsats. Jeg er meget bevisst på at informasjonsverdien i dette innleget er særdeles lavt, men likevel, jeg hadde behov for en klapp på skulderen av dere der ute:)

 


Sliten kropp..

Endelig, den deilig varme dyna mi omsvøper kroppen min, og jeg gir den myke puta mi en etterlengtet klem. Få ting kan sammenlignes med å krype  til køys etter en lang og slitsom dag. Jeg lengter etter deilige drømmer om vakre steder og herlige mennesker. Drømmer som tar meg med til bekymringsfrie dager, hvor skoleslit og andre stressfaktorer er nektet adgang. Drømmer som er krydret med rosa skyer, bølgeskvulp og varmegrader...

 
Hege med hjertet i hånden

Nå har jeg i utgangspunktet ikke mye til overs for Valentine`s dagen, en merkedag skapt av handelsstanden. Historien bak dagen er omstridt, og etter mitt hode, syltynn. Den er knyttet opp mot myten om den hellige Valentin (Valentinus) som ble fengslet etter at den romerske keiseren Claudius II truet med fengsel og dødstraff for dem som ikke avsverget seg kristendommen. Valentin ville ikke avsverge sin gud, og ble derfor steinet til døde i år 273 e.Kr. Før Valentin ble drept, skrev han et brev til sin kjære Julia og bad henne holde seg til Gud. Han underegnet det med "...fra din Valentin".

Kjøpsfesten knyttet opp mot alle hjerters dag noe jeg fint kunne greid meg uten. Likevel er det en fin ting å vise at man setter pris på menneskene rundt oss, spesielt dem man elsker, men si det heller med ord, et brev eller varme tanker. Det er vakkert at en dag er satt av for å feire kjærligheten, størst av alt er jo faktisk kjærligheten. Bruk dagen til å vise de som står deg nær hvor mye de betyr for deg, en kan virkelig ikke få sagt det ofte nok. Håper alle får en vakker Valentine`s dag, og at dere feirer dem med mennesker dere er glad i. Jeg sitter hjemme med skolearbeid i Aksdal, men har heldigvis de to på gruppa mi som holder meg med selskap. Ikke minst har jeg familien under samme tak, det er absolutt ingen dårlig ting.. Men jeg skulle selvfølgelig ønsket jeg kunne feiret dagen med den jeg elsker..

Savner deg Martin <3
 
 

Sommerfugler i lilletåen

Du leste rett, helt ut i lilletåen har sommerfuglene funnet veien. Nysgjerrige, spente og litt stressede sommerfugler. Du skulle kanskje tro at det det hadde med valentinesdagen  å gjøre, men nei, ikke denne gang. Som jeg har nevnt holder vi på med en journalistisk oppgave som krever en del av oss. Jeg og gruppa mi har derfor tatt turen til Haugesund, hvor vi skal ha noen avgjørende, intensive dager. Vi er totalt avhengig av at noen som utfører en kriminell handling (forklarer nærmere når vi er ferdige:) skal stille opp for oss. Men får vi det til? Alle prater om et fenomen, men å få dokumentere det nærmere kan føles umulig. Men ikke for oss!! Med motet oppe, og troen på at dette vil gå som en drøm, kan vi oppnå alt vi ønsker!! Kryss fingrene for meg, nå kaster vi oss ut i felten og må holde tungen bent i munnen skal vi oppnå resultater...

Ha en fartsfull dag alle herlige mennesker!!


Gråt og bli glad :)

Det er så altfor tabu å gråte. Det assosieres gjerne med det å være svak, og svake mennesker passer ikke inn i dagens samfunn. Her er det bare plass til super mennesker. Men jeg synes det er forløsende å gråte, og få ut følelser, vonde eller gode, gjennom salte tårer. Det trenger ikke alltid være en grunn, det gjør bare så ufattelig godt etterpå. Som om en bør lettes fra skuldrene mine, som en stein løftes fra hjertet mitt. Jeg oppfordrer alle til å sette seg ned å gråte litt en gang i blant, du vil bli overrakset over hvor deilig det er.Ostegratinert kyllingbruschetta a la Martin

I dag kom Martin hjem med en oppskrift vi bare måtte prøve ut. Når han sier vi mener han meg. Så da var det bare å tørke støv av kjøkkenredskapene og gå til verks! Kylingbruschetta hørtes nemlig nettopp ut som et måltid som ville gjøre fredagskvelden komplett. Ikke minst må en gripe tak i de gangene mannfolka tar noen form for initiativ på kjøkkenfronten ;) Men det skal understrekes at han tok i ett tak, og fikk kylingfiletene stekt! Et deilig måltid ble det.. Og ikke minst utrolig lettvint! Prøv gjerne selv:)

Du trenger:

  • 4 skiver brød
  • 4 kylingfileter (det holder garantert i massevis også med 2 eller 3)
  • olje til steking
  • 6 tomater
  • 5 ss hakket frisk basilikum
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • Ost

Stek brødskivene i litt olje til de får en fin farge.

Stek kyllingfiletene i olje i en stekepanne i ca. 4 minutter på hver side. Ha på salt og pepper, og la filetene hvile mens du lager tomatsalaten.

Finhakk tomater og bland med presset hvitløk, hakket basilikum o golivenolje. Smak til med salt og pepper.

Legg tomatsalaten på de ristede brødskivene med kylingfileter i skiver, og strø på litt ost. Sett dem midt i ovnen på 170 grader til osten blir sprø og fin. Bon apetit!!
 
 

 

Nå har jeg rukket og bli 29 år, og den dagen jeg ble kronet til Frøken Norge føles uendelig fjern, men likevel nær. Livet jeg lever i dag er nettopp et resultat av de valgene jeg tok den gang. Og jeg er takknemlig for hver eneste lærdom det har medbrakt seg. På denne bloggen kan du lese om hverdagens gleder og sorger, og følge meg i min kamp for å bli frigjort fra spisefortyrrelsens jerngrep

Instagram
 

 

bloglovin bloglovin
  • hits