mars 2011

Thailand, here I come!!

Da kom endelig dagen her.. Klokken fem sharp sto jeg opp i dag, og det føltes ikke et minutt for tidlig. Tenk om bare et lite døgn får jeg møtt min herlige søster igjen!! Det føles som om det er en million år siden sist. Kjæresten va råsnill og kjørte meg avgårde til flyplassen. Ikke bare bare å dra med seg en rullestol på egenhånd. Nei, det er ikke jeg som har havnet i rullestol (selv om jeg er såpass vims at det ikke hadde kommet som en overraskelse). Kjære mor har ordnet en barnerullestol som jeg skal ta med meg til en herlig liten gutt i Thailand. Jeg skriver litt mer om det når jeg kommer frem:) Det er enda et par timer til flyet mitt går fra Amsterdam til Bangkok, så i mellomtiden sitter jeg her å koser meg med en episode av Mad men. En fantastisk serie som jeg er blitt super hekta på!! 

Ha en herlig dag der hjemme i kalde Norge!! (Hørte jeg rykter om snøfall i Oslo?? Moahahaha.. :P)

Så satt eg her då :)

Stoort fly:)

Jeg er by the way tidenes mest systematiske pakker. Her er det antrekk som gjelder! Litt må man jo har lært når man er fylt 27.

 


Familie er det vakreste i verden..

Plutselig var det tomt i leiligheten min, bare jeg og Emma sitter igjen på sofaen. Det er alltid litt rart med det samme, det blir liksom så utrolig tomt når det hele helgen ha vært mye lyd og kjærlighet her. Jeg er så vanvittig glad i familien min, de er virkelig alt for meg. Jeg vet at jeg er priviligert som har en familie som fortsatt er samlet, og som virkelig er der for hverandre i tykt og tynt. De er ikke bare familien min, men også mine beste venner. Mamma og pappa har vært gift i over tredve år, og jeg elsker å se at de fortsatt elsker hverandre, flørter og trives i hverandres selskap. Ikke minst har de respekt for hverandre. Det har også smittet over på oss barna. Vi er tre jenter som fungerer så utrolig godt i sammen. Jeg kan ikke huske sist gang jeg kranglet med en av søstrene mine, da må vi ha vært bra unge. Og det kan ikke hatt en dypere mening enn en lusen krangel om klær. Jeg smiler hver dag med tanke på hvor mye kjærlighet det er i familien min, og jeg kan ikke annet enn å takke for at nettopp jeg er så heldig som har akkurat dem!

 
Familien på besøk:)

I helgen dukket mor, far og storesøster opp i Oslo. Så utrolig herlig det var å få besøk av familien, det gjør ett eller annet med meg. De tar med seg en trygghet og varme som bare de kan tilføre livet mitt. Så ordner de alltid opp hjemme i leiligheten min. Pappa er teknisk ansvarlig, og fikser det som er å fikse. Nå har jeg nye spotter på badet, mikroen er montert, ny lampe på toalettet og det er igjen håp for dørhengslene mine. Så har du mamma, hun har en helt egen evne til å gjøre omgivelsene hjemmekoselige. Uansett hvor mye jeg prøver å rydde og få orden så greier alltid mamma å gjøre det enda ryddigere, og skaper enda mer orden. Og så pynter hun fint med blomster og lys. Da blir jeg en glad frøken:) Så er det storesøster, min herlige og omsorgsfulle storesøster. Ingen kan ligge i senga, fjolle og le som oss, og ingen kan ha lengre og dypere samtaler enn vi kan ha. Hun er en vakker sjel. Det er så godt og ha dem her, jeg kan gi dem en klem når jeg vil, prate og le. Bare synd det går så altfor fort.

I helgen har vi kost oss på Fridays, shoppet og lurt May Helen til å prøve brudekjoler. Nå sitter vi med nervene i høyspenn og titter  på kveldens begivenhet: Norge-Danmark!!

HEIA NORGE!!!!

Agapeglede

Endelig tilbake på jobb etter et altfor langt sykefravær. Mildt sagt rålei av å gå rundt kvalm og ekkel hjemme. Ekstra nydelig var det å komme seg ut i friluft nå i dag. Trekke den friske vårluften dypt ned i lungene, og nyte at solstrålene endelig varmer. Ikke minst var det som alltid råherlig å se de skjønne Agapejentene igjen! Jeg har forresten funnet kjolen jeg skal ha på meg i søskenbarnet mitt sitt bryllup nå i mai. Er den ikke skjønn?

Ha en herlig vårkveld nydelige dere!

 


pjukesjuk

Det stemmer. Når endelig fridagen min kom ble jeg liggende med omgangssyken. Jeg kan virkelig ikke huske forrige gang jeg lå strekk ut med kvalme og oppkast, det må ha vært da jeg var veldig ung. Men nå kom den altså igjen, med full kraft. Den snek seg innpå meg, ordentlig bakholdsangrep var det. Plutselig lå jeg der, ute av stand til å verken spise eller bevege meg. Heldigvis har jeg en herlig mann som tar vare på meg når jeg er syk, uten han ville jeg mest sannsynlig ha ligget i sengen min og skrumpet inn til en ekkel liten sviske. Krysser fingrene for at jeg har ristet det av meg i morgen, har ikke ro i kroppen til enda en dag i sengen:(

 
Lørdagstanker

Jeg har en tendens til å si ting helt ut av sammenheng. Ikke fordi jeg er på jakt etter å skifte samtaleemne, eller ikke følger med på hva som er blitt sagt, men fordi tankene mine vandrer. Eller, av og til vandrer de, oftere løper de løpsk. Jeg gjør det ikke med vilje, av og til konsentrerer jeg meg ordentlig, tviholder på fokus i håp om at tankene ikke skal stikke av. Men det er rart hvordan en samtale om hva en skal ha til middag får meg til å tenke på indiske elefanter, eller at planleggingen av en kinotur får meg til å undre over hva som er forskjellen på brune og grønne kokkosnøtter. Jeg innbiller meg at det gjør meg fargerik og kreativ, selv om sannheten mest sannsynlig er at de fleste finner meg rar og drømmende. Nå greier jeg forsåvidt ikke å få kokosnøttene ut av tankene. Visuelt sett er jo forskjellen klar og tydelig., de brune er hårete, små og med hard kokkos, de grønne er store,glatte og med myk kokkos.  Grønne kokkosnøtter smaker ikke minst en million ganger friskere. Kanskje finnes det grønne kokkosnøtter i Asia og brune i Afrika? Eller kanskje er det litt som grønne og blå druer, to sider av samme sak. Lurer på om det finnes kokkosvin.. Litt sånn brun- og grønnvin. Det høres kanskje ikke like sofistikert ut som rød- og hvitvin..

Fikk vakre blomster på døren.. Åh, da blir jeg så varm og god inni meg!! Nå står de og fyller leiligheten min med sommerdufter<3 Tusen takk vakreste Eva Lena, Tore, Madelen og Sofie!!! Er utrolig glad i dere:)

 


Free at last!!

Skuldrene har senket seg, pulsen har lagt seg og stresshormonene er endelig stabile igjen. I hele 2011 har jeg fokusert ene og alene på et stort skoleprosjekt, og forberedt meg til hjemmeeksamen. Nå er det endelig overstått, og jeg gir meg selv en velfortjent klapp på skulderen. Det gjør så utrolig godt å fullføre noe en har lagt mye arbeid ned i.. Det gir meg en slik deilig og god ro i kroppen. Resten av semesteret skal jeg konsentrere hjernecellene mine på en fordypningsoppgave, men først.. Thailand!! Det gjenstår bare halvannen uke før jeg setter snuten mot vakre østen. Nå smiler jeg, ler og koser meg med frihetsfølelsen som har lagt seg over meg. Endelig kan en sette seg ned med god samvittighet, jeg har ingen sted jeg verken burde eller måtte vært. Nå gleder jeg meg til hjemmelaget pizza, film og kjæreste kveld:)

 
Two down,one to go:)

Nå har jeg sittet på senga, skrevet og kost meg i to dager strekk. Da er det bare denne dagen som gjenstår før hjemmeeksamen skal være klar klokken ti sharp på fredag. Selv om jeg trives utrolig godt med denne eksamensformen, kjenner jeg det skal bli godt å ta helg. Med god samvittighet skal jeg kose meg og nyte tanken på at enda en bit av utdannelsen min er tilbakelagt og jeg er ett skritt nærmere fullført studie.

Jeg innrømmer likevel gjerne at eksamenen bød på flere utfordringer enn jeg hadde forutsett. Det var en kompleks spørsmålformulering som krever bred kunnskap om temaet. Desto deiligere blir det å sette punktum når den siste setningen er formulert. Ønsker alle vakre mennesker en strålende fin torsdag!! Ta tak i dagen, og gjør den til en torsdag du husker med et smil:)

En bolle med energi:)

Min trofaste eksamens maskott:)


 

 

Lukten av grønnsåpe :)

Det er så deilig når leiligheten blir ren og fin! Jeg skulle vel egentlig lest litt til eksamen i dag, men det føltes mer riktig og kaste seg over leiligheten som har blitt nedprioritert over lenger tid nå. Åh Gud jeg er fornøyd med det.. Nå slår den friske grønnsåpe lukten mot meg når jeg kommer inn dørene, og jeg smiler bredt. Det er så herlig med en ryddig og ren leilighet!! Jeg kan bare sitte å se rundt meg, nyte utsikten. Så får jeg lyst til å kjøpe inn mange friske blomster som ville gjort den enda mer komplett. Og kanskje tatt en tur på IKEA, og funnet noe artig jeg kunne pyntet leiligheten opp med. Gjerne engler, hjerter eller blomster. Typisk at pengene ikke strekekr til når jeg kjenner kreativiteten boble inni meg! Jeg får isteden la den smitte av på arket når jeg får utlevert eksamenen min i morgen:)

Ren leilighet

Ren hundFornøyd Hege:)

 Gleder meg til eksamen!

Det stemmer, det høres kanskje innmari rart ut, men jeg gleder meg faktisk til eksamen. På journalistikk studiet er det nemlig slik at vi har hjemmeeksamen over tre dager. Dermed blir det ikke samme stresset og presset som under en skoleeksamen. Isteden sitter jeg å koser meg hjemme med dataen og skriver en eviglang besvarelse om noe som kunne vær sagt på ett par linjer. Jeg kjøper inn deilig mat og drikke, smyger meg under teppe i sofaen, og koser meg ordentlig. Nå på tirsdag får vi oppgaven, og jeg har faktisk sommerfugler i magen. Selvfølgelig er jeg spent på hvordan oppgaven er formulert, men aller mest gleder jeg meg til tre påtvungede, rolige dager med sofakos hjemme:)

Gårsdagens 40-årslag har satt sine spor. Det var en magisk kveld med vakre Sandefjordinger, men i dag må kroppen restitueres. Det skal den gjøre i sengen, med en god film og noe godis:)

 


Når natten senker seg..

Så kom kvelden igjen, enda en dag har blitt fylt med mening. Mørket har lagt seg og jeg forbereder meg på en varm og trygg natt under dyna mi. Elsker følelsen av og endelig kunne krype oppi senga etter en lang og travel dag. Jon Blund har drysset tryllestøvet sitt, og øyenlokkene får endelig gi etter. Jeg flyter avgårde til drømmeland. Hver natt venter nye eventyr, hver natt settes jeg på lading før jeg våkner morgenen etter med krefter til å ta fatt på en ny dag.

Ønsker alle en vakker natt fylt med harmoniske drømmer..


The Philter Lounge

Jeg har virkelig falt for den fantastiske musikken til det norske bandet "The Philter Lounge". Dette er noe av det vakreste jeg har hørt av musikk på evigheter!! Jeg skal i morgen den dag få sjekket opp når de holder sin neste konsert, jeg er nemlig solgt. Ta en titt innom hjemmesiden deres HER, og lytt gjennom noe av det vakre de har å komme med <3

 

Endelig i mål!!

Snakk om deilig følelse. I går ble vi sittende på skolen til langt ut på kveld, det var nemlig deadline på reportasjen vår onsdag morgen. Endelig har vi kommet i mål, endelig har vi fått vist resultatet til resten av klassen og endelig kan vi senke skuldrene. Enn så lenge. Skulle gjerne ha lagt den innpå her, men jeg blir nødt til å skåne noen av de intervjuobjektene vi har hatt i saken vår. Det er nemlig mennesker som bedriver noe kriminelt, og likevel har valgt å stille opp på bakgrunn av at den skal vises i skolesammenheng. Jeg skal likevel skrive et innlegg hvor jeg beskriver hva det hele dreier seg om, det er virkelig spennende!! Vi har revet oss i håret, bannet i frustrasjon, fått frynsete nerver, knukket sammen i latter og smit fra øre til øre i lettelse. Dette er en sak som virkelig ar tatt oss gjennom hele følelsesregisteret:) Nå skal jeg nyte en velfortjent frikveld...

 
Jentekveld på resept

Lørdagen ble en herlig kveld, en sånn god kveld som sitter i kroppen lang tid fremover. Etter en dag fylt med brudestas og hvit sjokolade samlet frøkene seg hos søteste Fiona. Det boblet over av vin, latter og skitne avsløringer. Slike kvelder burde egentlig vært foreskrevet av lege. Det er nemlig den beste medisinen når vinterkulden er på sitt mest deprimerende.. Ekstra godt gjorde det å få litt miljøskifte nå som jeg er innesperret i redigeringsrommet døgnet rundt.

 


 Brudevisning på House of Oslo:)

I dag var det duket for storstilt brudemesse på House of Oslo. I den anledning holdt Agape brudevisning for alle de spente vordende brudene. Jeg er så heldig å være fast modell for Agape, og svingte meg i vakre kjoler på catwalken. Ikke minst fikk jeg smugsmakt på brudekaker og marshmellow dyppet i deilig varm hvit sjokolade. Mmm.. Jeg ønsker meg en sjokoladefontene. Den hadde passe veldig fint i stuen min, i det ene hjørnet som egentlig var ment for et spisebord. Jeg dropper spisebordet lett for en slik fontene. Da skulle jeg hatt frisk frukt og marshmellows tilgjengelig hele tiden.

Her kommer noen bilder fra dagens begivenhet:)

Vakreste Agape jentene!!

 
Heia Norge!!

Det er rart å kjenne på hvordan patriotismen når nye, uante høyder nå under VM. Det er så herlig når lillebror Norge virkelig viser hva vi er gode for. Nå er kanskje ikke langrenn den største idrettsgrenen i verdenssammenheng, men lykken er ikke noe mindre for det når Northug på arrogant vis krysse målstreken. Dagene er for øyeblikket satt av til redigering, redigering og atter redigering nede i TV-kjelleren på høyskolen i Oslo. Det er derfor herlig når alle på TV-linjen kryper ut av hulene sine for å se Norge utklasse konkurrentene:)

Merket plutselig at jeg matchet melkekartongen.

 
God kveld i stua!

Ja, jeg innrømmer det gjerne. Når jeg kommer hjem etter en lang dag på skolen kryper jeg uansett inn i den største og deiligste joggebuksen tilgjengelig. Jeg har ingen problem med å se ut som en dass på hjemmebane, det er faktisk det deiligste jeg vet. Noen kaller det en uvane, jeg kaller det en deilig vane. Ingenting er som å tylle seg inn i et stort, mykt teppe på sofaen og sette på en herlig film. Det er den perfekte restitusjon etter en dag med travle tanker. Håper det er flere enn meg der ute, som sitter og nyter livet i en altfor stor kosedress:)

 


Elsker når vi får det til!!

I går forsvant dagen som en fønvind, Rusket meg i håret, og borte var den. Det var en sånn dag der alt kunne skje, jeg følte det på meg allerede når jeg sto opp om morgenen. Jeg hadde sommerfugler i magen helt uten grunn, hadde egentlig bare lyst å rope ut til alt og alle at de måtte gripe denne dagen, virkelig holde den fast og ikke slippe tak. Jeg dro ut dørene åtte om morgenen, og var tilbake, utmattet, men likevel full av  energi, klokken ett om natten. Det nærmer seg innlevering av vår gravereportasje, og i går kveld kastet vi oss rundt da vi fikk tak i en fantastisk case (intervjuobjekt). Elsker å komme i kontakt med mennesker som lever et så kontrastfullt i sammenligning med mitt eget. Det er med på å utvide horisonten min, og gjør verden litt enklere å forstå seg på. Jeg tror at denne casen kan gjøre underverker for prosjektet vårt, og jeg håper og tror at hun kan bidra til å sette fokus på et alvorlig samfunnsproblem!

Når jeg la meg under dynene i går kveld følte jeg meg litt rikere, litt visere, litt mer komplett.

Foran redigeringsmaskinene på skolen, mitt andre hjem :)

Frøknene på gruppa mi, min andre familie:)

 
 
Fargeglede!

Nå har vinteren vart så altfor lenge, og det ser foreløpig ikke ut som den har planer om å slippe taket. Jeg føler jeg har gjemt meg i en mørk klesboble i en evighet, uten at jeg helt forstår hvorfor. Hvor kan en ikke kle seg i farger også om vinteren? Farger utstråler jo energi og glede, det trenger vi jo ekstra sårt når vintermørket legger seg. Jeg fikk for noen år tilbake klar beskjed fra en klarsynt om at jeg aldri måtte gi slipp på fargene jeg omga meg med, de var med å styrke meg. Det er kanskje også derfor jeg er så glad i blomster? Men nå har jeg altså gått meg helt vill i svart, brunt, grå og kamogrønn. Det er på tide å krype ut av den lille hulen min, og igjen omfavne alle de nydelige fargene som er der ute!! Så teller jeg ned til at hestehoven titter frem, og at trærne igjen vaier stolte og grønne i vårvinden.Pita og plaster

Me like pita, et perfekt måltid når en kommer hjem fra en lang dag med legebesøk, skole og trening. Friskt, næringsrikt og sunt, og ikke minst, lett som bare det å lage! Så kan man sette seg ned i sofaen med god samvittighet og kjenne at kroppen  smiler:)

Du trenger:

  • Pitabrød
  • kyllingfilet
  • lett crème fresh
  • guacamole
  • sweet chili
  • jalapeno
  • ananas
  • revet ost

Solrik er virkelig prikken over i-en! Slurp..

Hege in pita heaven!! (guacamolen bør forresten absolutt lages fra bunnen av.. Skvis avocado, tilsett tomat, løk, crème fresh, lime, salt og pepper)Det nærmer seg avgang til Thailand, nærmere bestemt en mnd gjenstår. Derfor er det på tide å planlegge litt. Planlegging er forsåvidt ikke min sterkeste side, jeg litt distre og vimsete, og tar forsåvidt livet litt som det kommer. Denne gangen skal jeg være flinkere. Jeg har derfor vært hos legen i dag, og fikk tatt de vaksinene jeg manglet. Tyfoid og drikkevaksinen. Jeg er ikke overbegeisret når det kommer til sprøyter, men i dag tøffet jeg meg opp og kom gjennom det helt på egenhånd.  Det gjorde innmari vondt.. Heldigvis fikk jeg et kledelig plaster på, sånn at alle kan se hvor flink jeg har vært.

 

Nå har jeg rukket og bli 29 år, og den dagen jeg ble kronet til Frøken Norge føles uendelig fjern, men likevel nær. Livet jeg lever i dag er nettopp et resultat av de valgene jeg tok den gang. Og jeg er takknemlig for hver eneste lærdom det har medbrakt seg. På denne bloggen kan du lese om hverdagens gleder og sorger, og følge meg i min kamp for å bli frigjort fra spisefortyrrelsens jerngrep

Instagram
 

 

bloglovin bloglovin
  • hits