mai 2012

Et kapittel er tilbakelagt

Det nærmer seg siste innspurt på journalistikkstudiet. Det føles helt absurd at det allerede har gått tre år! På en annen side har det skjedd mye i livet mitt disse årene, og jeg har kommet langt siden høsten 2009. Det har vært tre avgjørende år i livet mitt, der jeg har lært mye om meg selv og mennesker rundt meg. Det gjør godt å kjenne på at jeg har vokst som menneske, og for hver dag som har gått har jeg blitt mer og mer bevisst på hvor viktig det er at jeg tar grep rundt mitt eget liv. Til syvende og sist er det ene og alene meg det henger på hvor jeg ønsker å ende opp. Kaoset begynner sakte , men sikkert å falle på plass. Og Gud, hvor deilig det føles! Jeg har kjøpt meg leilighet, har knyttet til meg venner som beriker livet mitt hver eneste dag, har funnet meg verdens herligste kjæreste, jeg har omsider tatt grep og begynt i behandling. Og ikke minst: jeg våger endelig å åpne meg og gir rom for å være svak! Når jeg samler det opp slik i en liste så innser jeg nettopp hvor langt jeg faktisk har kommet. Jeg er jo helt rå! ;) Nedturene vil være der,for hvem er det som egentlig lever et liv blottet for problemer? Men nå er det jeg som sitter i førersetet, jeg gjenkjenner mitt reaksjonsmønster og vet med meg selv at uansett hvor bekmørkt øyeblikket føles, vil det ordne seg. Etter litt sutring på bloggen, gode samtaler med familie og venner og ved å snu fokus mot det som gjør livet vakkert, så blir det jo uten unntak, bedre! Nå avsluttes et kapittel i livet mitt, og gjett om jeg er klar for det neste!

 

På vei til gruppesamtale på Gaustad, elsker de jentene!

Under denne ukens middagsgruppe, hadde vi deilige grillspyd, mais og bakt fenikkel. 

Emma er reservekjæresten min, og tidenes beste spooner!

I dag startet jeg dagen med hjemmelaget iskaffe. Nydelig!! 

(Jeg mikset sammen kesam, soya melk, kokosmelk, fløte, sukrin og kaffe. Og toppet naturligvis med is. Deilig!)

 

Så Men in black 3 i går, deilig, lett underholdning! Men artigst av alt var soundtracken, basert på den skjønne sangen "Love is strange" fra Dirty dancing:)

 

 
I do!

Søndag var en eventyrlig dag. Det var nemlig duket for bryllupsfeiring for skjønne Ronnie og Eirik. Og er det noe Ronnie kan, så er det å arrangere en magisk fest! Jeg var så utrolig heldig at jeg ble spurt om å være en av brudepikene. Jeg gav dem mitt rungende ja, tenk for en ære! Det er ikke til å komme bort i fra at det har vært en ungpikedrøm som endelig har gått i oppfyllelse. I spesialdesignede kjoler fra Kathrine Nørgård ledet brudepikene an vielsen, etterfulgt av det lykkelige ekteparet to be. Dere vil nok etterhvert se noen bilder fra den rørende sermonien i ulike magasiner. Jeg holder dere oppdatert:) Det ble fest fra formiddag, til kveld, og jeg ble rørt til tårer gang på gang. Det var en slik vakker, og ikke minst glamorøs, feiring av kjærligheten. Hver lille detalj var perfekt, og i gjort i ekteparets ånd. Og tenk, jeg fikk være en del av den viktigste dagen i deres liv! Gratulerer igjen, beste Ronnie og Eirik. Størst av alt er virkelig kjærligheten!

Endelig er de blitt mann og mann!

Jeg og Kathrine under forberedelsene tidligere på dagen:)

Ferdig stylet i ekte Vanity fair stil:)Jeg og Mari, ferdig oppdresset i nydelige brudepikekjoler!

 
Livet flyter som skyer over himmelen

Ville bare rapportere om at enda en magisk dag er over, og jeg er fortsatt inne i en deilig flyt. Jeg klamrer meg fast, da det er slik jeg ønsker så inderlig at hver dag skal føles!  I morgen skal jeg i bryllup, og det blir fantastisk å se at Ronnie og Eirik lover hverandre evig troskap. Derfor har det vært en del siste liten ting jeg har fikset i dag. Nå er antrekket klart, og festen kan begynne! Resten av dagen har jeg kost meg i parken med skjønne venner. Min barndomsvenninne, Hilde, og hennes Rune er i byen, så det var deilig å få litt kvalitetstid  sammen i Frognerparken med grilling, rosèvin og fnising:) Nå er det bare å lene seg tilbake, og svitsje mellom Euro Vision og landskamp samtidig som jeg unner meg selv litt neglestell og ansiktsmaske. Jeg ønsker meg forresten en vindmaskin til jul, da kan jeg se glamorøs og fresh ut selv på en hverdag. En nydelig kveld til dere!!

 

Ny Bikini Fra Bik Bok :) 

Jeg og Hilde min <3 Topp fra Bik Bok 

 
Rusa på livet

Å, som jeg elsker at mennesker smiler på sommeren. De rusher ikke forbi med blikket stivt festet i bakken, men ser opp og møter blikket ditt. Kjærligheten og gleden ligger å vibrerer i luften, og for hver lille partikkel jeg puster inn fylles jeg med enda mer energi. Det er rart hvor godt det gjør å kjenne på lykke når en vet så altfor godt hvordan det føles å ha det vondt. Det er som, ja, når du for første gang bryter ut i sprutlatter etter at du har gjemt deg i en kjærlighetssorgtåke altfor lenge. Det gjør så vanvittig godt, nesten som om man blir litt rusa på livet! Det er litt slik jeg har det nå, det kiler i magen og jeg har mest lyst å bryte ut i latter selv om jeg sitter helt alene hjemme i stua mi. Litt sånn hysterisk latter som bare klovner i skrekkfilmer kan slippe unna med, bare at jeg ikke er særlig skummel. Ikke er jeg morsom heller. Men le kan jeg! Håper det er flere av dere der ute som ikke greier å la være å smile i sommersola!!

I dag har jeg fått unnnagjort mange ærend som har ligget og tynget meg altfor lenge. Flink pia! (Klær- Bik Bok// Veske- HM// Sko- Bianco// Solbriller- Gina Tricot) 

Når alt var unnagjort, hadde jeg meg en velfortjent pust i bakken i parken. Da er det viktig med riktig utstyr! :)
En deilig dag!!

I dag sitter jeg med en deilig følelse i kroppen, en følelse av at jeg har fått utnyttet dagen min. Det henger gjerne også sammen med at jeg trives med at dagene mine har en viss struktur. At jeg kan planlegge måltider, trening og skolearbeid uten forstyrrelser, og slik har det vært i dag. Når jeg kommer meg gjennom en hel dag, og føler at jeg har vært snill med meg selv og kroppen min, gir det meg håp. Det gir meg følelsen av at jeg kan, så lenge jeg bruker all energien min på å greie det! Så håper jeg at det er mulig å inkludere flere og flere gjøremål i livet mitt uten at korthuset mitt faller sammen. For verden raser jo faktisk ikke selv om jeg får i meg et spontant måltid for mye, eller går glipp av en treningsøkt! Men foreløpig gjør det godt med struktur, for det vet jeg fungerer for meg. Så må jeg sakte, men sikkert våge meg utenfor komfortsonen min i håp om at den utvider seg. For det er så utrolig slitsomt å gråte av frustrasjon hver gang jeg mislykkes. Jeg føler meg sterkere enn på lenge nå, og det er i slike perioder jeg må utfordre meg selv. Shit, det er deilig å føle på fremgang!

Det har vært deilig å kose seg i parken med pensumbøkene mine i dag, to fluer i en smekk :)

O`heilage sommersol <3

Kom meg avgårde på trening etterpå, i håp om at bicepsen tar seg opp..!Avsluttet dagen med deilig salma laks og en super smoothie <3

 
Min supermat-dag!

Jeg sitter oppreist i senga mi, det er så utrolig varmt og jeg finner ingen stilling som kjøler meg ned. Så hjelper det ikke på at jeg hadde en tre timers ettermiddagshvil i dag. Jeg vurderer å stå opp for å ta meg et glass med den beroligende tart cherry saften som hjelper meg å få det beste ut av nattesøvnen. Det finnes ingenting bedre å roe kroppen med enn helt naturlig supermat. Tanken på å putte kjemiske fremstilte tabletter i kroppen min gjør meg mer urolig enn avslappet. Når jeg først er inne på supermat, kan jeg jo fortelle dere hva jeg får i meg av den vidunder-næringen i løpet av en dag! 

1) Hver dag starter jeg med en deilig, grønn shake på tom mage. Har jeg dårlig tid, blander jeg Purely green max, spirulina og rice bran sammen med eple juice eller tropisk fruktnektar (uten sitrus!) . Har jeg derimot bedre tid, blander jeg produktene inn i en deilig frukt smoothie (Jeg tenker å legge inn noen deilige oppskrifter på supersmoothier senere!). Og selvfølgelig må en ikke glemme den viktige oljen Happy Deligh Okinawa. Den tar jeg med skje som det skulle være tran, men vær klar over at denne oljen er mange lysår bedre for deg!! Jeg tar meg også gjerne en kopp med Kinesisk balansete som bidrar til å gi meg energi og overskudd, samtidig som den virker rensende. Og det beste av alt; den smaker helt nydelig!  Trykk HER for  å lese mer om de fantastiske produktene på supernatures hjemmesider!


Jeg er i utgangspunktet ikke verdens største fan av spirulina smaken, og anbefaler kapslene fremfor pulveret. Men når jeg blander det sammen med Purely Greens Max så overdøver den litt kanelaktige smaken den litt beiske algesmaken. Her koser jeg meg med dagens morgenshake ute på tur med hunden min:)


2)  På morgenen blander jeg som regel alltid en shake bestående av Rice bran, Purely Carrot og ananas juice eller tropisk fruktnektar (igjen, uten sitrus!) som jeg tar med meg hvor enn jeg skal. Lettvint, og et perfekt mellommåltid i en travel hverdag! Så blir jeg så lykkelig når jeg vet at jeg tilfører kroppen ren næring som er bra for meg, og forbereder huden min på den påkjenningen solen påfører nå i sommer:) Supernatures blogg har akkurat laget et innlegg om nettopp Purely Carrot, hvor de også har publisert en oppskrift på en supersmoothie:) Ta en titt vel!! http://blogg.super-nature.no 


Elsker smaken av av Purely Carrot, en slik søtlig sommersmak. I dag koste jeg meg med en slik shake i parken!

 

3)  Når kvelden kommer koser jeg meg med et glass med Tart Cherry juice blandet ut i vann. Smaker nydelig og er fantastisk for oss jenter! Det hender også at jeg tar meg en kopp balansete. 

 

Du finner utdypende informasjon om de ulike produktene på www.super-nature.no/

 
Supermatfrelst som jeg er, oppfordrer jeg alle til å prøve, jo før jo bedre! Jeg har aldri hatt så mye energi og vært så lite syk som etter at jeg begynte med dette. Jeg er på full fart vei mot superhelse:)

 
Jakten på det perfekte

Perfekt, det er et slikt et vakkert, men skremmende ord. Om jeg hadde kommet meg dit, tenk hvor lykkelig og bekymringsfritt livet hadde vært da. På samme tid er jeg livredd for at jeg aldri skal greie å gi slipp på ønske om å nå det målet. Det er først den siste tiden jeg har blitt oppmerksom på akkurat hvor styrende jakten på perfeksjon er i livet mitt. Det henger nok sammen med at behandlerne har utfordret meg rundt dette spørsmålet. Selv om det har provosert meg der og da, vet jeg at det stemmer. Ønske om å lykkes på alle nivåer i livet er så uendelig sterkt. Jeg vil være den perfekte kjæresten, hun som gjør de rette tingene i alle situasjoner. En slik kjæreste alle drømmer om og ha. Og jeg vil være den perfekte venninne, en slik venninne som gjør alt for menneskene rundt seg. Som er oppmerksom, omsorgsfull og på samme tid morsom og livlig. Så vil jeg selvfølgelig være en perfekt søster, datter, svigersøster og tante. En som de alltid kan stole på, som alltid er tilgjengelig og til stede om det skulle trenges. En som hjelper til , er sosial og engasjert. Så vil jeg være jeg så gjerne være en mønster elev, en student som tar utfordinger på strak arm og alltid bidrar. En som medelever føler de kan stole på og lærere respekterer, en som alltid produserer oppgaver og saker av høyeste kvalitet. Og for at dette på noen måte skal la seg gjøre, må jeg jo selvfølgelig også være tynn og vakker. Alt blir enklere da, for da kan jeg fokusere energien min på å være perfekt på alle de andre områdene isteden. Det har jeg ikke overskudd til nå, og jeg hater det. Og være god nok, normalvektig, middelmådig, det føles som et nederlag. Da har jeg tapt. Jeg forstår ikke hvorfor disse tankene har dannet så kraftige røtter i tankesettet mitt, hvor har de kommet fra? Det er vanskelig å innrømme at de er en del av meg, jeg skammer meg over og bli styrt av så overfladiske verdier. Jeg prøver å gi rom til nyanser i livet mitt, åpne for å være svak. Men hvor mye hjelper det om jeg kun gir rom for å være svak så lenge det ikke går på bekostning av det perfekte? Jeg har så mange spørsmål, men vet ikke hvor svarene gjemmer seg. 

 

(Topp Gina Tricot, klokke Bangkok, ringer Bik Bok og Top Shop, armbånd Bik Bok)

Klar for middagsgruppe!

Emma nyter late dager i parken:)

I dag flyttet vi middagsgruppen på Gaustad utendørs. Det var skjønt å kose seg ut i sola:)

 
Et internasjonalt fristed

Nå ligger jeg utmattet i sengen, etter en herlig langhelg med englandsbesøk. Jeg har elsket å ha dem her, på samme tid trekker det mye krefter å energi og ha mennesker rundt seg 24 timer i døgnet. Jeg vil jo så gjerne at alle some er rundt meg skal ha det godt, at de til enhver tid skal føle seg velkomne. Da greier jeg ikke ta meg en pust i bakken selv om jeg vet at jeg trenger det. Jeg må være på topp, og det hele tiden. Spesielt blant mennesker som ikke kjenner til min historie, jeg vil ikke at de skal mistenke at jeg er syk. England, og mine venner derfra er mitt fristed, blant dem er jeg bare Hege. En livsglad jente med et avslappet forhold til livet. Jeg vil ikke føre noen bak lyset, eller komme med løgner. Spør de, så svarer jeg. Åpenheten her hjemme i Norge har gjort meg utrolig godt, men likevel er det en del av meg som trenger et fristed som England. Der ingen følger med på hvor mye jeg spiser, eller om jeg går på toalettet etterpå. Der ingen vet hva jeg tenker når jeg ser meg selv i speilet. Det har virkelig vært en en fantastisk helg, der vi har utforsket alt det herlige Oslo har å by på. Nå skal jeg glede meg over at jeg greide å gjennomføre det, og bruke dagen til å hvile ut. Det har jeg gjort meg fortjent til nå:)
Vake Vigelandsparken! (Sko fra Bianco, strømper Bik Bok, shorts og solbriller Gina Tricot)Hurra for 17. mai! Min bunad er fra Rogaland:)

Nydelig operahuset!

Og selvfølgelig måtte vi ta turen innom Holmenkollen:)
 Chablis og pannelugg

Når det er rett før håpløsheten sluker meg, er det så utrolig godt når venninner strekker ut en hånd og drar meg ut av tåkeskyen min. I går dro Kathrine meg med på lanseringen av Hellstrøms nye Chabli. Det ble deilig hvitvin, og nydelig sjømat. Jeg prøvde meg til og med på østers og miniblekksprut! Vi ble sittende å prate med utrolig mange spennende mennesker som jeg vanligvis aldri ville fått mulighet til, og det gjorde så godt! Så elsker jeg når jeg og Kathrine møtes, vi tar oss selv så lite høytidelig, og fjaser og koser oss! Så kan vi snakke til alle rundt oss får gnagsår i ørene, det er som vi aldri går tom for ting å prate om. Når klokken ble ett forsto ingen av oss hvor tiden var blitt av! Jeg angrer ikke et sekund for at jeg kastet meg rundt å ble med, jeg er fast bestemt for at spontanitet forlenger livet! Og en god vin er ikke feil det heller..

Og gjett hva, i går klippet jeg for første gang i livet mitt ordentlig lugg! Goldwell sørget for at jeg fikk tilbake den deilig, kalde fargen på håret mitt, og en dypere farge i røttene før vi ble enig om at jeg skulle prøve å klippe lugg. Og det var jo dagen for spontaniteter, så jeg kastet meg ut i det! Nå kjenner jeg meg såvidt igjen i speilet, og er fortsatt litt skjelven. Hva synes dere? See miniblekksprutenm da! nam :P

(Smykke og ringer fra Bik Bok) 
Det er min dag i dag!

Det er søndag morgen, og jeg har enda til gode å komme meg opp av senga. Jeg har lukket opp vinduet, åpnet persiennene, ligger under den varme dobbeldyna mi og lytter til alle dem som har startet dagen. Jeg liker å ligge her, det gir meg en trygg ro i kroppen. Du vet, en slik varm, god følelse som får hjertet til å dunke rolig. Det er godt å ha en slik stund før dagen virkelig begynner. Ekte kvalitetstid med meg selv før hverdagen innhenter meg. Ekstra godt er det når jeg har lagt bak meg en god dag, når jeg kjenner på hele kroppen og humøret at gårsdagen var fylt med herlig positivitet og vakre mennesker. Det gjør godt å smile innvendig, tenk om jeg kunne våknet hver dag og gjort nettopp det.

Ønsker dere en skjønn søndag, dediser den til deg selv! Det skal jeg gjøre. En av mine elskede, Instagram collager:) Jeg bruker PicsArt appen for å lage disse! 

Så kom jeg plutselig på at jeg ble spurt om å legge ut hvor klærne mine er kjøpt, det til tross for at dette ikke er noen mote/outfit blogg. Her har jeg på meg topper dra Bik Bok (er og blir en Bik Bok lover) og hadde du faktisk sett shortsen min er den fra Gina Tricot:P

 
Supermat i hjertet mitt

Jeg har hele uken planlagt at jeg skal sette meg ned å skrive et langt og utfyllende innlegg om hvor fantastisk supermat er. Men som alltid når jeg setter for høye krav til meg selv, ender det opp med at jeg gir opp før jeg har begynt. Derfor velger jeg heller å skrive noen ord, så kommer det mer etterhvert! Forrige helg var jeg nemlig så heldig å få besøk av verdens herligste storesøster, May helen. Det er hun som har presentert meg for dette fantastiske supermat-konseptet. På søndagen tok hun meg med på supermatseminar på hotell Bristol, en fantastisk og lærerik opplevelse! Her ble jeg inspirert til å ta vare på meg selv og egen helse, og ikke ta til takke med bra nok.. Jeg vil jo ha super helse! Innlegg fra fantastiske mennesker som Mia Gundersen og polfarer Aleksander Gamme ga meg også en slik varm, og gjenkjennende følelse som ga meg styrke og håp på samme tid. Jeg skal jo komme meg dit jeg også, der hvor jeg aksepterer meg selv og elsker de utfordringene livet kaster mot meg! 

Jeg vet at jeg må være forsiktig, at jeg må trå varsomt når det gjelder nye ting. Det å bevare en balanse, og ikke la det utvikle seg til å bli en ny avhengighet i livet mitt. Men jeg er bevisst på det, og ønsker å bruke supermaten til å gi meg det overskuddet jeg mangler i hverdagen. Mat er vanskelig, uansett hvordan jeg vrir og vender på det, og jeg får sjelden i meg det jeg trenger av næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Men med supermat våger jeg, selv om det inneholder kalorier. Jeg drikker nå supershaker morgen og ettermiddag, og sørger slik for at kroppen alltid har det den trenger og enda mer. Dette krysser jeg fingrene for at i sin tur vil spille inn på den mentale helsen min. Kanskje er dette akkurat det som trengs for at jeg skal slippe de største nedturene. Og om det ikke fungerer, så ja, da har jeg nå hvertfall prøvd! Jeg kjøper min supermat hos trygge og kunnskapsrike forhandlere som Josefines hudpleie i Haugesund eller supernatures butikker her i Oslo. Og for deg som føler du trenger noe mer for å komme deg gjennom hverdagen, kanskje du sliter med et svakt immunforsvar eller dårlig søvn.. Supermat er virkelig en fantastisk, unik kilde til det mest næringsrike naturen har å by på av mat. Ta en titt på supernatures hjemmesider HER

 

Etterlengtet søsterkos <3

På seminaret fikk vi servert deilig raw food med supermat ingredienser! 

Disse produktene bruker jeg nå daglig:

                           
              

 

I tillegg til disse tar jeg også ren Hawaiian spirulina. Jeg lager shaker hvor jeg blander pulver med eplejuice, og det smaker overraskende godt! Mer informasjon om produktene finner dere på http://www.super-nature.no/  Jeg tenker også senere å lage et mer utfyllende innlegg om nettopp virkeområdene til de ulike produktene, og min erfaring med dem! 


Bare spør hvis det er noe du lurer på, så skal jeg svare etter beste evne:) 

En supergod natt til herlige dere <3

 

Min Supermat-dag!

 

Jeg sitter oppreist i senga mi, det er så utrolig varmt og jeg finner ingen stilling som kjøler meg ned. Så hjelper det ikke på at jeg hadde en tre timers ettermiddagshvil i dag. Jeg vurderer å stå opp for å ta meg et glass med den beroligende tart cherry saften som hjelper meg å få det beste ut av nattesøvnen. Det finnes ingenting bedre å roe kroppen med enn helt naturlig supermat. Tanken på å putte kjemiske fremstilte tabletter i kroppen min gjør meg mer urolig enn avslappet. Når jeg først er inne på supermat, kan jeg jo fortelle dere hva jeg får i meg av den vidunder-næringen i løpet av en dag! 

 

1) Hver dag starter jeg med en deilig, grønn shake på tom mage. Har jeg dårlig tid, blander jeg Purely green max, spirulina og rice bran sammen med eple juice eller tropisk fruktnektar (uten sitrus!) . Har jeg derimot bedre tid, blander jeg produktene inn i en deilig frukt smoothie (Jeg tenker å legge inn noen deilige oppskrifter på supersmoothier senere!). Og selvfølgelig må en ikke glemme den viktige oljen Happy Deligh Okinawa. Den tar jeg med skje som det skulle være tran, men vær klar over at denne oljen er mange lysår bedre for deg!! Jeg tar meg også gjerne en kopp med Kinesisk balansete som bidrar til å gi meg energi og overskudd, samtidig som den virker rensende. Og det beste av alt; den smaker helt nydelig!  Trykk HER for  å lese mer om de fantastiske produktene på supernatures hjemmesider!

 

 

 


Jeg er i utgangspunktet ikke verdens største fan av spirulina smaken, og anbefaler kapslene fremfor pulveret. Men når jeg blander det sammen med Purely Greens Max så overdøver den litt kanelaktige smaken den litt beiske algesmaken. Her koser jeg meg med dagens morgenshake ute på tur med hunden min:)


2)  På morgenen blander jeg som regel alltid med med en shake bestående av Rice bran, Purely Carrot og ananas juice eller tropisk fruktnektar (igjen, uten sitrus!). Lettvint, og et perfekt mellommåltid i en travel hverdag! Så blir jeg så lykkelig når jeg vet at jeg tilfører kroppen ren næring som er bra for meg:)  Du finner utdypende informasjon om de ulike produktene på www.super-nature.no/

 

 


Elsker smaken av av Purely Carrot, en slik søtlig sommersmak. I dag koste jeg meg med en slik shake i parken!

 

3)  Når kvelden kommer koser jeg meg med et glass med Tart Cherry juice blandet ut i vann. Smaker nydelig og er fantastisk for oss jenter! Det hender også at jeg tar meg en kopp balansete. 

 

 

 

 
 

Supermatfrelst som jeg er, oppfordrer jeg alle til å prøve, jo før jo bedre! Jeg har aldri hatt så mye energi og vært så lite syk som etter at jeg begynte med dette. Jeg er på full fart vei mot superhelse:)

 

 

 
 


Verden rundt!

Jeg, sammen med mange av dere der ute, elsker å reise. Og oppleve verden gjør noe med meg, det føles som om barnet i meg får komme til. Det bekymringsløse, nysgjerrige barnet som lever her og nå. For det er nettopp det å reise handler om. Senke skuldrene, la bekymringene ligge igjen hjemme; og bare nyte. Her har jeg samlet noen innlegg jeg har skrevet fra turer jeg har vært på de siste årene. Er det noe du lurer på, bare spør! Jeg elsker å dele erfaringer fra den O´store verden :)

Thailand i mitt hjerte <3:   Dette er fra min siste tur til Thailand, mars/april-2012Au revoir, Vietnam...:  Dette er et innlegg fra når jeg dro fra Ho Chi Minh i sør, til Hanoi i nord sommeren 2011Rapporterer fra Vietnam Dette er fra samme turen, Vietnam sommeren 2011I`m back!!!:   Her får dere høre om øyhopping i Thailand. En tur jeg var på i april 2011Fremme omsider Også her skriver jeg om Thailandturen, men med fokus på slumområdet i Bangkok.Gresk ferielykke:  Dette er et gammelt innlegg fra da jeg var på øyhopping i Hellas sommeren 2010. 

 
Verdensmester

Jeg er stolt, men sliten. Skole, terapi, trening, skole, terapi, trening. Og mat, mat ligger som en summing i bakgrunnen uansett hva jeg holder på med. Jeg prøver å mestre alt, har så inderlig lyst til å få det til. Men døgnet har bare så mange timer, og hodet har ikke plass til mer. Jeg prøver så hardt, men føler likevel jeg står på stedet hvil. Om energien bare kunne plasseres akkurat der den trengs, istedenfor at jeg kaster den bort på å planlegge og bekymre meg over hva jeg skal gjøre og hva som skal skje. Det er bare tirsdag, og i morgen må jeg være klar til å kjempe videre. Behandling, skole og trening. Det er tungt å dra videre fra behandling og rett på forelesning. Når jeg nettopp har diskutert de tingene i livet mitt som er aller mest utfordrende, er det litt av en omstilling å skulle gå rett inn i en sosial setting og være student-Hege. Men det går, og jeg greier det. Det er det jeg må fokusere på, de tingene jeg faktisk mestrer. Så om jeg ikke har greid å fullføre det skolearbeidet som resten av klassen har, og om jeg ikke engang har greid å bli tynnere, så føler jeg likevel at jeg har mye å være stolt over. For jeg er jo faktisk et bra menneske som gjør det beste jeg kan! Og jeg kan ikke bruke andre mennesker som en mal på hvor mye jeg skal orke. Jeg er meg, og livet mitt er det jeg som definerer hva som er riktig. Så det så. 

 

På vei til skolen.

 

-Hege-

Ordløs

Jeg sitter hjemme i senga og har tusen følelser jeg ønsker å sette ord på. Men følelser og ord er ikke det samme, uansett hvor hardt jeg prøver vil ordene aldri greie å fange akkurat hva som foregår inne i meg. Følelser lever sitt eget liv, de følger sine egne regler på tross av fornuft og rasjonalitet. Jeg kan si at jeg er sliten, men det vil aldri kunne dekke den følelsen av utmattelse som fanger meg etter at spiseforstyrrelsen har vist seg med all sin vrede. Jeg kan si at jeg er sint, men det vil ikke være beskrivende for den frustrasjonen som brøler inne i meg når jeg ser meg selv i speilet. Jeg kan si at jeg føler meg mislykket, men det vil aldri kunne dekke følelsen av motløshet som sluker meg når jeg har gitt alt jeg har av viljestyrke og krefter, men likevel ikke kommer i mål. Så nå sitter jeg her i senga, og er tom for ord. På en annen side er det vel kanskje greit slik, jeg ville aldri at noen andre skulle kjenne de følelsene som river og sliter i meg. Dette er min kamp å kjempe. 

 

Tenk om livet alltid var like vakkert og klart som regnbuen. Det hadde vært herlig, det. 

 

-Hege-

Søvnløs i Oslo

Klokken nærmer seg to, og jeg er lys våken. Onsdagen er gruppebehandlingsdagen, og i dag tok det ekstra energi å være tilstede. Kanskje nettopp fordi jeg er inne i en periode hvor jeg utfordrer meg selv, der jeg har vågd å slippe litt av kontrollen. Det gjør meg livredd. Det føles litt som å skulle gi opp et prosjekt som jeg har jobbet så utrolig hardt for å fullføre, det blir et altoppslukende nederlag. Det er som jeg har løpt til jeg har kjent blodsmaken i munnen, men likevel aldri kom meg over målstreken. Skal jeg nå snu å løpe tilbake til start igjen? Jeg blir forvirret, sliter med å finne meningen og håpet. Et tall har så lenge vært et mål på hvor lykkelig jeg tillater meg å være, og nå må jeg plassere lykken et annet sted. Er livet nok i seg selv? Har jeg ikke funnet det jeg letet etter tidligere, hvor skal det plutselig dukke opp nå? Det sitter en følelse inne i meg, et slikt brennende ønske om å leve det livet som var ment for meg. Det er noe mer der ute, noe jeg ikke har oppdaget ennå, det må det være. Jeg sovnet etter behandlingen i dag, utmattet. Det koster å være tilstede. Kroppen nekter å la meg sove nå. Derfor ligger jeg her da, stirrer i taket og tenker på fortiden og fremtiden selv om jeg vet så godt at jeg burde leve i nuet. 


Solskinn utenfor Gaustad

Dagens terapeutiske kunst

 

-Hege-

 

Nå har jeg rukket og bli 29 år, og den dagen jeg ble kronet til Frøken Norge føles uendelig fjern, men likevel nær. Livet jeg lever i dag er nettopp et resultat av de valgene jeg tok den gang. Og jeg er takknemlig for hver eneste lærdom det har medbrakt seg. På denne bloggen kan du lese om hverdagens gleder og sorger, og følge meg i min kamp for å bli frigjort fra spisefortyrrelsens jerngrep

Instagram
 

 

bloglovin bloglovin
  • hits