juni 2011

Midtsommerfest i Gjøvik :)

På lørdag kom jeg og Renate min oss endelig avgårde til Gjøvik. Det var nemlig duket for midtsommerfest i ekte svensk stil! Jeg hadde forberedt meg godt, og flettet to søte blomsterkranser til oss begge. I ekte Hege stil ble de selvfølgelig liggende flytende i vasken hjemme i leiligheten i Oslo. En kan da ikke huske på alt! Heldigvis florerte det av blomster i alle regnbuens farger langs veien. Vi greide ikke dy oss, for hva var vel egentlig midtsommerfest uten blomsterkrans?? Vel fremme i Gjøvik sola gjorde vi de forberedelser som må til for at vi skulle bli ekte blomsterpiker. Det ble en kveld som svarte til forventningene, og enda litt til. Elsker og omgi meg med mennesker som får meg lyst til å smile og le!! Det gjorde vi også til de grader, i ekte fjortis stil ;) Takk alle dere vakre mennesker som gjorde kvelden min komplett! Ai låv ju Renate min <3

Peace

 

 

Tar Gjøvik med storm :)

Har gledet meg til denne helgen med en barnlig iver, rett etter jobb i morgen setter jeg og Renate min snuten mot Gjøvik. Det blir mitt første møte med hennes barndomsby, og der venter det oss en herlig sommerfest. Vi skal pynte oss i florlette sommerkjoler, flette blomsterkranser, spise jordbær og drikke deilige bobler. Jeg sjekker yr.no hvert 5 minutt i håp om at solen skal dukke opp. Det ville gjort kvelden komplett! Ikke minst hadde det vært en fordel og riste av seg den intense kvalmen som er kommet over meg i dag. Den passer nemlig dårlig inn i planene mine. Men det er rart hva en god natts søvn kan utrette! Kvelden er satt av til egenpleie, Gossip girl og en varm deilig dyne. Håper du nyter fredagskvelden, og at du bruker den til noe som gjør nettopp deg glad!

 

Årets sommersang!!


 

Brudeglede

Våknet i dag med en lettere dunking hvor visdomsjekselen min engang var. Er vel bare kroppen min som venner seg til at det er noe som mangler. Jeg kom meg uansett avgårde på jobb, en herlig dag sammen med Agape jentene er aldri feil:) Vi har sprunget rundt som gale i hele dag, derfor litt deilig og kunne sette seg nedpå noen minutter og roe ned litt. Kose oss med bøker om bryllupstradisjoner og de nyeste brudemotene;) Det skal være sagt at man blir en tanke giftesyk av å jobbe i en butikk som denne. Når du dag ut og dag inn omgir deg med vakre gifteklare og forelskede mennesker er det ikke til å unngå. På en annen side er det ikke akkurat tidenes sjekketriks og ha brudekjolen klar.. Ingen press, liksom ;)

En nydelig dag til dere alle!!

Søteste Oda, og meg på jobben :)

 

Lett for meg det!!

Dagen i dag har vært dedisert til å tøye smertegrensen min. Helt planlagt var det likevel ikke. Jeg hadde gått lenge og vel og gruet meg til at visdomsjekselen omsider skulle ut. Jeg samlet det jeg hadde av mot og styrke, og med puls på 190 troppet jeg opp på tannlegedøren i går ettermiddag. Adrenalinet dalte fort da det viste seg at tannlegen min akkurat hadde blitt sendt på sykehus med en nål i fingen. Snakk om antiklimaks.  Skulle jeg liksom grue meg helt inn i evigheten nå da? Jeg fikk heldigvis satt opp ny time førstkommende morgen. Beleilig nok et par timer før min Brazilian time. Snakk om en smertefull start på dagen. Overraskende nok gikk det lekende lett og fjerne visdomsjekselen.. Poppet ut som et popkorn. Jeg velger å tro tannlegen min som lovet på død og liv at det ikke hadde noen sammenheng med hva jeg faktisk innehar av intelligens..  Skulle ønske jeg hadde fått en sprøyte og to med bedøvelse før Brazilianen også. En slik intens og glosefremkallende smerte opplever jeg sjelden. Jeg stirret skamfullt ned i gulvet da jeg smøg meg forbi de pene Frogner fruene på vei ut dørene.  Sånn egentlig tror jeg likevel de var litt takknemlig for at de fikk utvidet sitt vokabular denne formiddagen.  

Så nå ligger jeg her i sengen min da, og forbanner tannlegen min som ikke nevnte at bedøvelsen kom til å gå ut i løpet av dagen. Hadde jeg visst det skulle jeg ha smuglet  med meg en paralgin forte eller ti. 

Fred ut.

Rusa på livet!

Våknet fem i dag, kjente det var et eller annet som ikke ville slippe tak i kroppen min. Det kribler liksom, litt som dagen før julaften. Lå en stund å prøvde og sette ord på det, men hjernen min var ikke helt våken enda. Jeg fikk omsider til å sove igjen, men bare for noen timer. Bråvåkner igjen, med samme udefinerbare uroen i kroppen. Hva skjer nå? Er det noe jeg skal i dag? Har jeg noe spesielt jeg gleder meg til? Har jeg bursdag? Så brer det seg et bredt smil over ansiktet mitt. Jeg har det bare utrolig godt akkurat nå, og gleder meg over alt det vakre livet kaster i min retning. Jeg ligger med en varm følelse som forteller meg at alt kommer til å ordne seg, at livet vil meg godt, at menneskene jeg er glad i føler seg trygge og elsket. Kanskje det er livet sin måte å kommunisere med meg på, gir meg en følelse av å være ruset på livet og alt det har og tilby, så er det opp til meg og stole på at det er sant. 

Ønsker dere en strålende fin dag! Jeg skal fjerne visdomsjeksel i dag, men vet du hva? Jeg gleder meg selv til det!

 Sommerfest med vakre Agape frøkner!

I helgen samlet Agape jentene seg til sommerfest. Det ble cava, jordbær, latter og herlig jenteprat. Agape kveldene har en tendens til og bli noe helt for seg selv. Det finnes ikke et eneste samtaleemne som er for tabu, og det er fritt frem for å være så jentete en bare orker! Vi jobber ikke i en brudekjole butikk uten grunn:) Stemningen ble høy, og promillen enda høyere. Det var vel verdt en hel søndag litt småklein på sofaen. Jeg legger ved noen bilder av den herlige gjengen!

Supermat!!

Når min søster får noe for seg, er det ikke lett og komme unna. Hun er nemlig den mest overbevisende og dyktige selgeren jeg kjenner! Til daglig driver hun en hudpleiesalong hjemme i Haugesund. Det finnes ingenting så deilig som å komme dit etter en hektisk dag, nyte deilige timer med massasje og ansiktsbehandling. Jeg går ut dørene som et helt nytt menneske! Men nå har altså frøkna også gjort alvor av sin interesse for kosthold. Hun har alltid vært utrolig flink på å prøve nye oppskrifter, og gjerne komme med deilige sunne alternativer. Nå er det altså super mat som gjelder. Deilige grønne drikker og oljer som skal gi meg et nytt og bedre liv! Lett påvirkelig som jeg er, går jeg all in. Så nå starter jeg dagen min med hvetegress, spirulina og omega 3 olje. Alt 100% naturlig, økologisk og vegetarisk. Det ser kanskje grønt og rart ut, men sammen med eple juice går alt ned! Ikke minst gir det kroppen min alle de næringsstoffene den trenger i løpet av en dag.. Det fungerer ikke som erstatning, men kommer i tillegg til dine vanlige måltider. Prøv du også vel!

 

 

Det var en gang..

Den siste uken har jeg koblet helt ut, og tilbrakt kvalitetstid med familie og venner hjemme på vestlandet. Det er noe helt eget med å komme seg bort fra storbyen og langt utpå landet. Her er faktisk gresset både grønnere og lukter friskere. Selv den intense kumøkk lukten gir meg sommerfugler i magen, og glimt fra innholdsrike sommerdager fra barndommen lurer i bakhodet. Fra den tiden livet var ukomplisert, og det eneste som betydde noe var hvem som kunne klatre høyest i trærne eller hadde de fineste klinkekulene. Hilde, bestevenninna mi, hadde alltid de fineste klinkekulene. Hun hadde slike utrolig kule massive jernkuler, store og små, som hun fikk av pappaen sin. Jeg fikk byttet en til meg engang, men det kostet meg ikke få klinkekuler fra samlingen min. Hun hadde likevel mange, og jeg hadde fortsatt bare en. Heldigvis stilte jeg bedre i klatring. Jeg var fryktløs som barn, tenkte sjelden over konsekvenser. Det fantes ikke et eneste tre eller hustak som var for høyt. Dette er en egenskap jeg har tatt med meg, selv om jeg for lengst har sluttet å klatre på naboens garasjetak. Det finnes likevel få utfordringer som er for store, og jeg elsker og oppdage nye ting ved meg selv i prosessen. Slik er også mitt forhold til kjærligheten. Jeg hopper utenfor, og krysser fingrene for at jeg lander på bena. Selv om jeg har gått på en smell og ti, lar jeg likevel ikke det holde meg tilbake i jakten på den rette. Så om jeg ender opp med et knust hjerte, så er jeg likevel flere erfarinegr rikere.  For meg er det alt eller ingenting som gjelder, en kommer ingen vei i livet ved å gi 50%. 

 

 

Hva er vel ord uten mening?

De fleste har vel nå fått med seg historien til en av årets deltakere i American Idol, Chris Medina. Hvordan han ærlig og sårbart legger sjelen sin på bordet i sin nye hit. "What are words if you really don`t mean them when you say them"? Jeg ble stående å prate med noen venninner nettopp om denne enkle, men likevel så innholdsrike setningen. Det skjer så altfor ofte at vi sier en ting, og handler på en helt annen måte. Å komme med tomme ord og løfter er en dårlig vane, og en felle jeg selv tar meg selv å gå i gang på gang. Ikke i særlig graverende grad, men likevel er det nok til at jeg ikke synes det er greit i det hele tatt. Mennesker snakker generelt altfor mye, og handler for lite. Istedenfor og lire av deg store ord og lovnader, vis heller med kroppsspråk og handling hva du ønsker å si. Unngå å oppfør deg som en værhane, som snur seg etter vinden, men ta et valg, og stå for det! Det viser karakterstyrke og vil i sin tur slå positivt tilbake på deg selv. Forteller du en venn at du er glad i ham/henne, så vis det også når de står med ryggen til eller de begår en feil. For hva er vel egentlig ord om en ikke mener det når en sier det?

 

 Kalde drinker og hotte frøkner :P

Etter og ha stirret lengselsfylt på lettkledde og solslikkende mennesker gjennom jobbvinduet på lørdag, var det endelig min tur. Endelig skulle jeg få bruse med fjærene ute i i sommerkvelden! Med nyervervede kjoler fra Nelly i veska, pakket jeg sakene mine og satte kursen til Renate. Det var duket for helaften med smakfulle drinker i alle regnbuens farger. Det var musikkens dag i Oslo, og et hav av vakre toner fikk hele byen til å vibrere.  Likevel valgte vi å overdøve både dem og fotballkampen med skjønne, gamle slagere. Hva passer vel bedre til en strawberry daquiry enn Aqua med Barbie girl?? Det ble en nydelig kveld, slik første lørdagen i sommermånendene skal være. Måtte resten av sommeren følge i samme fotspor!
 

 

Parkglede!

Så kom en etterlengtet fridag med sol og sommer!! Den frihetsfølelsen som fyller kroppen når du står opp, vel vitende om at du kan disponere dagen akkurat som du har lyst til, er fantastisk..! Jeg og Renate satte raskt kursen mot parken, i dag skulle soltimene utnyttes maksimalt! (Og ja, kjære storesøster og hudpleier, selvfølgelig smurte jeg meg med mange lag med solkrem før jeg dro ut.. For tro det eller ei, du kan bli solbrent også i Norge!) Det ble late timer i solen og ikke minst fikk vi i gang grillen helt på egenhånd! Så nå skal gutta passe seg, en ting mindre vi trenger hjelp av dere til;) 

Måtte dokumentere den nyervervede brunfargen så snart jeg kom hjem ;)
 
Lettelse...

...er en slik deilig følelse. Når du har bært på noe lenge, men utsetter det igjen og igjen. Kanskje omstendighetene ligger bedre til rette i morgen? Kanskje jeg føler meg lettere til sinns, har mer krefter til og ta den endelige beslutningen, konfrontasjonen eller steget? I morgen er sjelden en bedre dag til å gjøre noe man kunne gjort i dag. Det er bare et tegn på at du er redd eller bekymret over konsekvensene. At du heller lar det gå i håp om at det forsvinner av seg selv. At kanskje, hvis du venter lenge nok, vil ting på magisk vis falle på plass uten at noen blir berørt. Det kan fungere, en tid, men sjelden evig. I mellomtiden vil det være der, i underbevisstheten din, sørge for at du går med en konstant uro i kroppen. At du vet du burde, vet du må, men kanskje i morgen. Når du endelig våger og ta det første skrittet, bryter ut av den onde sirkelen, gjør det så godt. Som en bølge av lettelse skyller gjennom kroppen, som om du kan sveve langt over fjelltoppene. Plutselig kan du bruke den energien som var bundet til bekymringer, på ting som gjør deg lykkelig! Negativitet kan snus til positivitet. Vent aldri til i morgen, med noe du kunne gjort i dag! 

 Nå har jeg rukket og bli 29 år, og den dagen jeg ble kronet til Frøken Norge føles uendelig fjern, men likevel nær. Livet jeg lever i dag er nettopp et resultat av de valgene jeg tok den gang. Og jeg er takknemlig for hver eneste lærdom det har medbrakt seg. På denne bloggen kan du lese om hverdagens gleder og sorger, og følge meg i min kamp for å bli frigjort fra spisefortyrrelsens jerngrep

Instagram
 

 

bloglovin bloglovin
  • hits