september 2010

Det er pia si det!

I dag har jeg vært flink, kjempe flink. Det er viktig å skryte litt av seg selv av og til, klappe seg litt på skulderen og si "godt jobba".  Etter en intensiv periode med redigering av et feature prosjekt, var det vel overstått i går kveld.. Gleder meg til å vise dere resultatet! Så var det tidlig opp på jobb i brudesalongen i dag, før jeg dro rett hjem og fullførte metoderapporten til oppgaven. Etterpå hadde jeg enda mer energi til overs. Jeg fikk på meg joggeskoene og kom meg ut på en deilig frisk joggetur med Emma. Akkurat det jeg trengte!

Nå har jeg lurt meg opp i sofaen med en deilig og vitaminrik kvelds, og har funnet frem "videologi" boka, eksamen nærmer seg jo med stormskritt. Elsker når jeg får unnagjort mye på en dag, får en sånn god følelse i kroppen. Så har jeg på samme tid vært flink pike og tatt vare på kroppen min med faste og sunne måltider:) Jeg tok for en del uker tilbake skikkelig grep på kostholdet mitt, jeg var dritt lei av å putte ting inn i kroppen min som ikke er bra for meg! Jeg har planer om å ha denne kroppen en stund, så da er det viktig og ta vare på den. Nå har jeg også fått med meg kjæresten, og vi har en konkurranse på gang..  Vi har enda ikke bestemt oss for hva vinneren får.. Det er jo viktig med en gullerot der fremme! Tar mer enn gjerne i mot kreative tips:)
Det store ebay mysteriet..

Hva er egentlig dette ebay som alle prater om? Er det en slags forening eller sekt jeg ikke får ta del i? Et slags utenomjordisk sted, mye likt himmelen, hvor alle finner akkurat det de leter etter, og betaler slikk og ingenting for å få det levert og servert på døren? Jeg føler jeg står ute i kulden og kikker forventingsfullt inn gjennom vinduet, litt som askepott før hun våger seg inn på slottsball. Hva kan jeg gjøre for å få en fot innenfor, eller en tå om ikke annet? FInnes det noen der ute som kan lære meg ebay-språket, slik at også jeg får skatter hjem i posten min når dagene føles litt tunge?

Det føles som om ebay kan løse veldig mange problemer, kanskje finner jeg til og med tryllestaven jeg etterlyste på dette O`heilage stedet. Kanskje finnes også løsningen på mange verdensproblemer her, hva vet vel jeg som står på utsiden.

 

Liker ikke og bli holdt på utsiden..;/
Bursdagskos:)

Har helt glemt å gi en liten smakebit fra helgens store event, bursdagsfeiringen til min kjære:) Det er nydelig og ha slike kvelder, der en tar fri fra livet og bare lever der og da. Med gamle klassikere som bakgrunnsstøy svingte vi oss gjennom natten som gaseller gjennom jungelen.. Eller, det er vel det jeg liker å tro. Vi shaket hvertfall med hjerte:) Etterhvert som promillen steg ble vi i overkant ivrige med kamera, noe som resulterte i at et hav av magiske, og mindre magiske øyeblikk, ble fanget på kamera.  Martin ble hvertfall feiret som en ekte Sulabu skal feires!!

Takk for en magisk kveld, alle min herlige venner <3


Med hjertet utenpå

Jeg kjenner hjertet mitt slår, dunker hardt og taktfast i brystet. Det dunker sånn når jeg er redd. Det gjør godt å kjenne at jeg lever. Om jeg gråter, ler eller er livredd, så lever jeg. Hjertet mitt fylles med en bunnløs sorg, jeg overveldes, den kan føles altoppslukende, men likevel er jeg heldig som får føle. Mamma sier jeg går med følelsene utenpå, det stemmer nok bra. Kanskje det er fordi jeg er født i fiskens tegn, fisker lar seg styre av følelser heller enn fornuft. Hjertet mitt ligger også utenpå, det kan være farlig, men på samme tid gir det meg så utrolig mye glede. En må ta det gode med det onde. Går jeg i bakken, kommer jeg meg alltid opp igjen, enda sterkere, enda sikrere på hvem jeg er.FISKENE/PISCES

Som fisk søker du etter en dypere mening i alt det du gjør.Du er helt enormt følsom, sensitiv, påvirkelig.Din fantasi er så rik at du kan bruke så mye tid som helst i din drømmeverden. Din medfølelse er stor, og du holder alltid med de svake, taperne (fordi det er synd på dem og ingen andre holder med dem), og dyr. Du er intuitiv ogabsorberer andres tanker og følelser. Denne sensitiviteten kan være vanskelig og ha med å gjøre, og mange fisker beskytter seg selv med et skall av kynisme. Andre kan oppfatte deg som et sentimentalt og forvirret bløtdyr som tar meget lett til tårene.


Godt for sjelen <3

Når en går seg vill i tanker, og lar melankolien ta overhånd, er det bare en ting å gjøre- komme seg ut, trekke inn frisk luft og bruke kroppen til noe fornuftig. Trening er fantastisk terapi for sjelen. Også strikking forsåvidt, men i dag var det trening som skulle til. Jeg trengte å få ut all den negative energien som samlet seg opp inne i meg, jeg trengte å løpe til jeg kjente blodsmaken i munnen. Det gjorde godt. Nå smiler jeg igjen, og kreftene er tilbake. Og med litt sushi på toppen av det hele, så ser jeg fram til en herlig kveld. Håper vi kommer oss avgårde på kino, en skikkelig hysterisk morsom komedie, det hadde passet fint nå.

 

-Hege-

Så hjelpesløs..

Jeg skulle så gjerne hatt meg en tryllestav, en jeg kunne viftet med slik at alt ble bra. Så kunne alle smilt igjen, inne i og utenpå. Ingen skulle måtte gi slipp på livet i en alder av 27, det strider i mot alle fornuft. Vi sitter på sidelinjen, hjelpesløse, fremtiden ligger utenfor vår kontroll. Hvordan skal en oppføre seg, hvordan skal en reagere, skal en bare godta det som er i ferd med å skje? Det føles så håpløst, så ufattelig tungt. Jeg er ikke typen som gir opp, jeg tviholder på håpet. Men det går en grense, det som er skjebnebestemt kan vi ikke styre.

Men en del av meg vil likevel ikke forstå, vil bare fornekte det hele og se for meg en framtid som skal fylles med nye vakre minner og opplevelser. Tårene triller, hvorfor kan ikke bare noen gi meg den tryllestaven??

 

Åh, for en herlig dag!!

Våknet med et tonn av energi, og gleder meg til en travel dag! Rett i TV- kjelleren på høyskolen hvor vi er i full gang med redigering av en fantastisk herlig reportasje om Dag Holme Lie, en kriger og helt, ut av en annen verden. Så bærer det rett avgårde på jobben, fire herlige timer med den fantastiske Agape familien. Og ikke nok med det, så skal jeg galkose meg med kjæresten og hans skjønne venner under kveldens happening, bursdagsparty:) Det er ikke ofte jeg er ute og lufter meg i Oslo på kveldstid, så rågleder meg til en helaften!

Ønsker alle en helskjønn fredag!! Med den rette innstillingen kan den tilsynelatende mest håpløse dagen, bli god:)
 

 

Meg, lavalampen, teitur og chai

Det er oppskriften på en ekte Hege kveld. Det er av og til deilig og ha kvalitetstid med seg selv, det gir meg ro i sjelen. Krype nydusjet inn i kosedressen, med en varm kopp med chai. Emma ligger å varmer bena mine, og teitur spiller deilig rolige toner i bakgrunnen. Da kjenner jeg pulsen slår litt saktere og skuldrene senker seg. Jeg får lyst å skrive når jeg er i den stemningen, skrive et langt brev. Men jeg har ingen brevvenner. Å skrive mail kan ikke sammenlignes med å skrive brev, det blir liksom så enkelt og upersonlig. Brev må man vente på, forventningene bygger seg opp, og så lukter brev bedre. Og det følger med frimerke, fra et eller annet sted i verden. Jeg lurer på om det fortsatt finnes brevvennannonser i Girls. Jeg vet ikke engang om Girls lenger er et blad som eksisterer. Jeg begynner og bli utdatert.

Men jeg skriver et brev uansett, et langt brev i boken min. Så kan jeg sovne til de beroligende dråpene inne i lavalampen min.

Bursdagsgutten!!

22 september 1987 så min kjære Martin dagens lys for første gang. 23 år er gått, og gutten er jo i ferd med å bli voksen!! Hvertfall eldre :P Før jeg la meg i går baket jeg kake til bursdagsbarnet, og sto tidlig opp i dag og pyntet med nonstop og lys. Alle bursdager bør starte slik. Lysblåsing markerer starten på en dag hvor nettopp du er i fokus! Det ble kake til frokost. Bursdagspressangen følger med kveldsmaten:)

Gratulerer med dagen herligste gutten min, vi skal sammen gjøre det til en skjønn dag!!

Bursdagskyss til deg kjæresten min!!
 

 

 


Døden, bare en begynnelse

Døden. Så myteomspunnet, så skremmende, men så naturlig. Den siste tiden har jeg tenkt mye på hva som venter oss på den andre siden, for noe er det som venter. Jeg har alltid trodd på vitenskapelige teorier, men har på samme tid aldri villet vedkjenne at våre tanker og følelser kun skal være basert på kjemiske reaksjoner i hjernen. For vi har en sjel, og den er udødelig. Den vil vandre videre et sted når skallet vårt blir igjen på jorden. Det bare vet jeg.

Jeg tror på det gode i alle mennesker, og at livet etter døden er fylt med en godhet som vi på jorden aldri vil kunne forstå. Vi vil bli tatt i mot med åpne armer og en varme som er altoppslukende. Først når døden intreffer er livet komplett, da er ringen sluttet. Det var en vis mann som en gang sa at det livet vi kjenner her på jorden og det som venter på oss etter vi dør, er like forskjellig som livet inne i mors mage og det vi lever etter at vi blir født.

Jeg tror at alle de prøvelsene, men også gledene en opplever her på jorden,bare er en forberedelse på hva som venter oss der fremme. Sammen med erfaringene en samler seg, vokser en, og blir til et større og visere menneske. Så, på den andre siden, vil vi aldri mer ha det vondt, aldri mer føle smerte eller fortvilelse. Sjelen vil fylles med kjærlighet og få en evig ro..

 

A LETTER FROM HEAVEN.

To my dearest family,some things I`d like to say.
But first of all,to let you know,that I arrived okay.
I`m writing this from heaven.Here I dwell with God
above.
Here,there`s no more tears of sadness,here is just eternal love.

Please do not be unhappy just because I`m out of
sight.
Remember that I`m with you every
morning,noon and night.
That day I had to leave you when my life on earth was through,
God picked me up and hugged me and He said,"I welcome you."

It`s good to have you back again,you were missed
while you were gone.
As for your dearest family,they`ll be here later on.
I need you here badly,you`re part of my plan.
There`s so much that we have to do,to help our mortal man.

God gave me a list of things,that he wished for me to
do,
and foremost on the list,was to watch and care for
you.
And when you lie in bed at night,the day`s chores put to flight,
God and I are closest to you..in the middle of the night.

When you think of my life on earth,and all those
loving years,
because you are only human,they are bound to bring
you tears.
But do not be afraid to cry,it does relieve the pain.
Remember there would be no flowers,unless there was some
rain.

I wish that I could tell you all that God has planned.
But if I were to tell you,you wouldn`t understand.
But one thing is for certain,though my life on earth is
o`er.
I`m closer to you now,than I ever was before.

There are many rocky roads ahead of you and many
hills to climb,
but together we can do it by taking one day at the time.
It was always my philosophy and I`d like it for you too...
That as you give unto the world,the world will give to you.

If you can help somebody who`s in sorrow and pain,
then you can say to God at night "My day was not
in vain."
And now I am contented,that my life has been wothwhile,
Knowing as I passed along the way,I made somebody smile.

So if you meet somebody who is sad and feeling low,
Just lend a hand to pick him up,as on your way you
go.
When you`re walking down the street,and you`ve got me on
your mind,
I`m walking in your footsteps only half a step behind.

And when it`s time for you to go,from that body to
be free,
remember you`re not going,you`re coming here to me.

Ruth Ann Mahaffey

Herligste hunden min..

Emma min er god og ha, hun kryper inntil magen min og gir meg ren uselvisk kjærlighet. Når jeg kommer hjem etter en lang dag, eller om jeg kun har vært ute med søppelet, er hun i ekstase over og endelig å se meg igjen. Helt ekte, ingenting legges mellom. Hun merker også om jeg er trist, da insisterer hun på å slikke meg i ansiktet. Jeg overvurderer hennes forståelse en smule tror jeg, men det føles av og til som om hun forstår alt, kanskje også mer enn meg.

Min vakreste Tibetanske SpanielNoe så artig!!

Jeg er ikke videre kjent for å være veldig oppdatert på hva som skjer på nett fronten. Når noen skal vise meg en you tube video kan jeg garantere deg at jeg ikke har sett den før, og når noen plutselig forteller meg at det finnes et nettsted hvor du kan redigere bilder blir jeg helt i ekstase. Noe så moro! Jeg blir som et lite barn i godtebutikken.. En helt ny verden åpner seg for meg. Nå koser jeg meg vel:P
 

Er du like lite oppdatert som meg, stikk innom det utrolig artige nettstedet HER

 

Poserer i speilet

Av og til er det hyggelig å posere i speilet. Kanskje fordi en føler seg litt mer vel med refleksjonen av seg selv? Litt mindre blottet? Du får komme hit, men ikke lenger. Det er ikke alltid lett å gi alt av seg selv, selv om en gjerne vil. En blir sårbar da, en skuddskive. Men skyter du på speilbildet mitt går det greit, da står jeg her, like støtt.
Ballvisning på Agape:)

Når en er inne i en periode hvor en går seg vill i tanker og følelser gjør det godt å komme seg ut og trekke inn litt positiv energi. Akkurat slik er det når jeg kommer inn i butikken på Agape. I kveld var det duket for ballkjolevisning. Slike kvelder er alltid artige, og mye skal til for at smilet ikke stikker innom. Menneskene jeg omgir meg med på jobben gjør det verdt og ha det litt ekstra travelt til tider, de gir meg så utrolig mye:) Et bedre arbeidsmiljø skal du lete lenge etter..

Butikken var full til randen av unge frøkner som letet etter nettopp sin drømmekjole, og de fleste av dem fant den:) Kjærligheter, marshmellows og deilig listepop sto på menyen, og vi svingte oss rundt i de skjønneste kjoler på catwalken.

Ta en tur på Agape sine hjemmesider, og se alle de deilige kjolene vi har fått inn i butikk!

Agape-brud.no

Jeg er klar for første inngang:)

Vi har så utrolig mange vakre kjoler inne i butikken nå!!Haha, sorry Kathrine:P Eg syns bare me va deilige her!

Moroklumpen min :*Søteste Anette:)

Lene gullet:)
 

 

En tåre..

Av og til er det godt å legge seg i sengen, tenne lys, se i taket og la tankene vandre fritt. La dem flyte som blomster på et åpent hav. Det er rart hvor man kan ende opp. I dag lar jeg tårene trille, lar alle følelser og tanker skylle over meg. Det gjør godt å glemme alle sperrer og bare være, bare føle. Det er befriende og la seg føre av sted uten å vite hvor en skal.

Livet er som tidevannet, det kommer og går uten at vi kan gjøre noe med det. Vi må akseptere å elske det livet en lever, uansett hvor vanskelig det kan være å forstå meningen med det hele. Det gode sammen med det vonde. Selv om livet ikke er en dans på liljekonvaller, sitter vi alle med en innebygd styrke som kan lose oss gjennom selv den mest rasende stormen. Og om ikke, så har vi hvertfall gitt alt det vi makter og kan.

 


 

Drøm eller virkelighet

I dag våknet jeg med en stor klump i magen, håpte at den beskjeden jeg fikk i går kun var en drøm. Men av og til gir livet deg et knytteneveslag i magen. Av og til innhenter virkeligheten deg, og en forstår hvor skjørt livet er. Den tiden vi har her på jorden har vi fått i gave, en gave vi må bruke godt! Jeg skal aldri mer klage meg over småproblemer, eller kaste bort dagene på ting som ikke gir meg noe. Jeg vil bruke hvert minutt, hvert sekund på menneskene og tingene som gjør hverdagen vakrere.

Jeg sto opp og gjorde akkurat det jeg hadde lyst til, nemlig å bake. Det høres kanskje veldig banalt ut, men av og til er det lite som skal til for at en skal føle seg, om ikke annet, bitte litt lettere til sinns. I dag ville jeg bake sjokoladekake, lite er bedre et stykke med rykende fersk sjokoladekake. Så lukter det så herlig i leiligheten da, som om mamma er like rundt hjørnet. Denne sjokoladekakeoppskriften må bare prøves:

4 kopper sukker
4 kopper surmelk
1 kopp smeltet smør
2-3 ts kanel
7 kopper mel
2 ts natron
kakao etter smak

(Blandes sammen og settes midt i ovnen på 175 grader i ca 30 minutter.)

Glasur
300 gr melis
100g smør (halvsmeltes)
2 ts vaniljesukker
2 ts kakao
4 ss kokt kaffe
(tilsett også gjerne litt smeltet kokesjokolade)


Det er lov å grise litt når man lager mat..

Rotejenta
Betse på hele kaken.. Glasuren <3 mmm


Når livet går litt trått...

Da gjør det godt å tenke på alle de vakre menneskene rundt meg som gjør livet verdt å leve. Når følelser samler seg opp og en egentlig bare har lyst å skrike høyt, da gjør det ekstra godt at noen viser at de er glad i meg. Når jeg føler at alt raser rundt meg, da er det godt at det alltid er noen som forstår. Når tårene triller, og aldri ser ut til å stoppe, er det trygt og godt å vite at jeg betyr noe for mine nærmeste, og at de gjør det de kan for å få meg på rett spor igjen. Jeg er heldig.

Morgenstund..

Etter en lang natt med kaldsvette og frysetokter sto jeg opp i dag med feber og en gjeng med tømmermenn strategisk plassert rett over øynene. Egentlig usedvanlig dårlg timing. Vi er akkurat tilbake fra Haugesund etter noen fantastisk gode opptak til vår andre feature prosjekt (legger senere ved ink til det ferdig prosjektet), og har kun en liten uke på oss til vår første deadline. Hårreisende kort tid i utgangspunktet, og når jeg på samme tid bare går for halv maskin er ikke det ideelt. Stakkar lille syke Hege. 
Mamma er blitt stor pike!

Etter en litt i overkant hektisk kjøretur,  og i ekte Hege ånd nådde jeg og min kjære såvidt flyet til Haugesund. Jeg hadde blitt litt smålei meg hadde vi måtte booke flyet om, men det hadde ikke vært første gang. Lurer på om jeg noen gang greier å bli voksen og strukturert? Så voksen at jeg alltid er tidsnok til avtaler, skolen og ikke minst, flyet mitt. Kanskje når jeg er tredve. Tidligere har jeg alltid tenkt at jeg er voksen i en alder av 27, men plutselig nærmet den alderen seg faretruende raskt. Nevnte jeg at Emma (hunden min) valgte å plassere en saftig bæsj midt på gulvet i det vi rushet mot gaten vår? Jeg har heldigvis en milelang lunte. 

Alt stresset var uansett glemt så snart mammas hjemmelagede pizza sto å ventet hjemme på bordet. Lørdag kveld var det vi som skulle varte opp mamma, hun feiret nemlig at hun runder et halvt århundre. Tenk det, at min unge og freshe mamma fyller 50! Og en kveld henne verdig ble det. Vi lo til vi grein, spiste til vi trillet og danset på oss en strekk eller to. Hvertfall mamma:P Min fantastisk, varme, omsorgsfulle, men steike galne mamma. 

Jeg og min kjære storesøster:)

Mamma får massasjestol fra pappaen min:P

Skjønneste søstrene mine og mormor

Mamma og pappa på dansegulvet:)

Jeg og min kjære syns et eller annet er hysterisk morsomt

Meg litt på druen


Krøll på tunga

Av og til kommer slike dager hvor ordene rett og slett og ikke vil ut, de stopper opp og tviholder seg bak i visdomstanna. Det er grenseløst irriterende, for jeg vil jo gjerne fremstå som en midt på tre velartikulert frøken som gjerne har noe å komme med! Søndager er en slik dag, men da er det liksom legitimt og ikke formulere de mest avanserte setningene. Da jobber hjernecellene hardt for å reparere skadene fra natten før, og da er det naturlig at tankemønsteret tar litt ekstra tid. Men plutselig kommer en slik dag helt ut av det blå, på en helt vanlig torsdag. Jeg står der og stammer og stotrer, og uansett hva jeg måtte komme med så blir det liksom bare helt feil! Selv helt banale fraser og ordspråk går seg vill og ender opp i en uforstålig sammensetning av ord.

Når musene er borte danser katten på bordet.. ehm.. Når katten danser på bordet er musene ute på vift.. Årh..!!! Når Musene er borte danser katten på bordet og nissen sitter å gliser!! Nå har jeg rukket og bli 29 år, og den dagen jeg ble kronet til Frøken Norge føles uendelig fjern, men likevel nær. Livet jeg lever i dag er nettopp et resultat av de valgene jeg tok den gang. Og jeg er takknemlig for hver eneste lærdom det har medbrakt seg. På denne bloggen kan du lese om hverdagens gleder og sorger, og følge meg i min kamp for å bli frigjort fra spisefortyrrelsens jerngrep

Instagram
 

 

bloglovin bloglovin
  • hits