november 2010

Julekalender, check

I morgen, da skjer det. Første dag i nedtellingen mot jul, om du ikke da regner med første søndag i advent. For det blir jo en slags nedtelling det også, nå er det tre igjen. Men jeg sverger nok aller helst til de 24 dagene mot jul. Det blir en helt annen glede knyttet til å stå opp om dagene, sjokoladekalender, Babor kalender og pakke kalender, så er jeg klar for  å ta nye utfordringer som måtte vente meg, med ny giv. For det er rart hvor mye en gleder seg over hver dag opp mot jul, det er nesten litt magisk. De samme sommerfuglene flakser rundt i morgenen i en mnd strekk, nesten som å være litt småforelsket. Jeg prøver å skape litt julestemning her i Bergen også, og har kjøpt inn julekalender til hele kollektivet, plassert mini-julestjerner sporadisk rundt i leiligheten og lager grøt til middag så ofte jeg har anledning til det. Kanskje litt krampeaktig, men litt initiativ må en ta for å bevare den deilig varme julestemningen når en er borte fra kjæresten og Emma i Oslo. 

-Hege-

I`m back!!

En skulle nesten tro at jeg hadde lagt opp hele bloggkarrieren der en stund, men nå er jeg altså tilbake. Denne gangen for å bli. Jeg har nå flyttet meg fra TV2 Oslo til TV2 Bergen, hvor jeg kommer til å tilbringe dagene mine frem mot jul. Litt rart å være tilbake i byen jeg bodde i for 7 år siden. Det føles som en evighet siden, men på samme tid som om det var i går. I uken som har vært har det rett  og slett ikke vært tid til annet enn å jobbe og sove.. Så når først helgen kom reiste jeg rett hjem til min herlige familie for å få litt julestemning. Det har blitt julekakebaking, julegateåpning og nisser i helikopter. Ikke minst har jeg fått møtt de herlige jentene mine igjen på en fuktig helaften:) Legger ved noen bilder fra helgen min:)

-Hege-

Et kosedressdilemma

Så kom kvelden igjen. Det har vært en lang dag med kaninhopping og redigering, men herlig å bli oppmerksom på enda en del av samfunnet som var totalt ukjent for meg. Ingenting er som å krype inn i koseklærne når jeg endelig er kommet meg hjem. Hos meg er det faktisk påbudt med kosedress så snart en kommer seg innenfor dørterskelen. Jeg har hatt en diskusjon med en venninne av meg om nettopp dette, der hun påstår at så snart en er så komfortabel i et forhold at en går i kosedressen hjemme, er magien borte og forholdet dømt til å mislykkes. Jeg kunne ikke vært mer uenig. At en velger å slappe av maksimalt innenfor husets fire vegger, er en nødvendighet for å kunne veie opp mot en stressende hverdag. Og om en er avslappet i selskap med kjæresten, hva kan være negativt med det? På en annen side skal en selvfølgelig ikke glemme å pynte seg for hverandre av og til, det gjelder å finne balansen:) Enough said.

Nå blir det film på senga før jeg vandrer, eller kanskje svever, avgårde til drømmeland. Jeg liker meg der.

 

Looking hot i koseklærne:P

 

-Hege-

 

NM i kaninhopping!

Ja, du hørte riktig. I helgen ble det arrangert NM- i kaninhopping i Vikersund. Med kaninhopping åpnes det en helt ny verden for meg. Hele 1081 kaniner deltok i helgen, og det er ikke hvilke som helst kaniner, men 85 av de beste hoppekaninene i Norge. Vi snakker altså elitekaniner. Glem Norges fotballforbund (NFF), nå er det Norges kaninhoppeforening (NKHF) som gjelder! Hvorfor fortalte ingen meg om dette den gangen jeg hadde to spenstige kaniner i bur? Det hører med til historien at de to var travelt opptatt med andre gjørmål...

La gutter være gutter, eller hva sier du?

Når en går inn i et forhold, er det så utrolig viktig og ikke miste seg selv. Det er så altfor lett at en blir så oppslukt av hverandre at en glemmer alt rundt. Ta vare på menneskene rundt deg, og dyrk dine egne interesser og drømmer. Men ikke minst, la også din partner få gjøre det samme. En skal gå inn i et forhold med respekt for den personen du velger å tilbringe livet ditt med, og akseptere hverandres individualitet. For gjør en ikke det, vil en sakte men sikkert bryte hverandre ned. Sett av tid til venninner og de tingene du elsker, og la din kjære gjøre det samme. La gutta spille poker, se fotball og ta seg en øl, og du skal se at det vil drysse tilbake på deg selv. Det tror jeg er oppskriften på den evige og uselviske kjærligheten.

Det var jeg og min kjære bevisste på helt fra starten av. Vi ville skape vårt eget liv sammen, men på samme tid ikke gi slipp på den vi er. Jeg vet med meg selv at uansett hva det skulle være, så ville Martin aldri ville begrense min frihet til å være meg. Det betyr ikke at en skal leve et liv med en egosentrisk innstiling, men likevel være romslig og unne din nærmeste å være lykkelig. Er du ikke enig?

-Hege-

Langrennsglede

Det er så deilig å kjenne på at jeg endelig har funnet mitt sted i livet, at jeg endelig vet hva jeg vil bruke tiden min på. Journalistikken ligger å brenner i hjertet mitt, jeg vil, jeg vil! Og jeg skal bli god, så god som jeg har potensiale til å bli, og gi alt. Det er helt fantastisk å være med TV 2 til Beitostølen denne uken, og få oppleve et pressesirkus jeg ikke engang visste eksisterte. Det har ikke minst vekket min interesse for langrenn. Jeg har utrolig respekt for norske langrennsløpere, og den sinnsyke treningsmengden de legger ned i løpet av ett år. For oss vanlige dødlige kan det nesten virke  umennesklig og utsette kroppen for så mye fysisk aktivitet.  Jeg tror jeg blir nødt å kjøpe meg et par ski og komme meg ut i skog og mark til vinteren.

Nå sitter jeg og Helene (min med-praktikant) på i presseavdeling på Beito, spiser suppe, og venter på skiløpene skal være tilgjengelige for intervju så snart rennet er vel overstått:)
Skistart på Beitostølen:)

Denne uken er jeg så heldig at jeg har fått vært med TV 2 opp til Beitostølen for å følge skistarten. Dette er min alle første gang på dette vakre stedet! I dag våknet vi til minus 8 grader, strålende sol og glitrende snø:) En kan ikke unngå å bli litt nasjonalromantisk.. Dagen har gått med til pressekonferanse med utøvere og apparatet rundt. Det er et skisirkus uten sidestykke, og utrolig artig å være med på! Så har jeg fått hatt et sit-down intervju med Vibecke Skofterud, både nervepirrende og spennende og gjennomføre et såpass langt intervju med en så utrolig dyktig utøver! Jeg ble helt trollbundet av de nydelige øynene hennes.. Legger ved noen linker knyttet opp til pressekonferansen med Petetr Northug, og skal fylle på med link til en liten sak med Skofterud som blir lagt ut på nett i løpet av kvelden.

Liten intervjusnutt fra Vibeke Skofterud HER

Se Northug takke nei til Solskjære HER

Se Northug svare på spørsmål om kjæresten HER

Hadde bare mobilkamera tilgjengelig, men her forteller Marit Bjørgen at hun kommer til å stå over helgens renn pga. av sykdom.

Pressekaos før Northug skal svare på spørsmål fra pressen.
La aldri noe forbli usagt...

... Bærer du noe med deg i hjertet, har du noe du skulle så gjerne sagt, så si det. Er du så uendelig glad i noen at du nesten holder på å sprekke.. Fortell dem det! Ble du såret av noe, eller er du redd for at du har såret noen, gi beskjed! Det verste er å bære på noe, føle at det skulle vært sagt så mye mer. Følelsen av at tiden gikk fra deg, at du aldri fikk lettet de tankene du så gjerne ville dele, er tung å bære. Gjør det nå, i kveld, i dette sekund! Skuldrene vil føles lettere, smilet vil sitte løsere og verden føles som et bedre sted å være. Grip øyeblikket, du vet aldri når det kan være for sent...

-Hege-

Bakesøndag:)

Det er rart med søndager, jeg får alltid et intenst behov for å bake! I dag var det inget unntak. Jeg fikk til og med lurt med meg Renate:) Stakkar lille frøken, jeg kommanderer henne rundt på kjøkkenet, og hun som ikke en gang er glad i å lage mat! Som en ekte kjernefamilie sto kvinnfolka bak kjøkkenbenken, og gutta så fotball. Det endte opp i en matorgie med pizzahorn (eller "Per Rogere" som Martin kaller dem.. Ikke spør:P) , sjokoladekake og julebrus. Mmm.. Vi fikk heldigvis tatt oss en deilig tur ute med Emma etterpå, så fikk vi gått av oss en kalori og to;)-Hege-

Tror du på spøkelser?

Har akkurat vært i boden min helt oppe på loftet for å hente ned vinterklærne. Har utsatt det gang på gang, gruet meg til å gå opp de 6 etasjene og inn på det creepy loftet. Det er alltid bekmørkt, og jeg må famle meg fram til boden min innerst i rommet. Så uler det, som i enhver spøkelsesfilm med respekt for seg selv. Jeg vet godt det er vinden, men det minner mer om klagesang fra hvileløse sjeler. Så hører jeg skritt, luskende skritt. Det er nok mest sannsynlig min egne, men skummelt likevel. Jeg tar Emma med meg, i håp om at hun vil skremme vekk det som måtte gjemme seg der oppe. Halveis inn til boden begynner hun å bjeffe mot et hjørne, et tomt hjørne. Jeg angrer på at jeg tok henne med, den spede bjeffingen er ikke akkurat avskrekkende, og gjør meg nervøs heller enn å berolige. Det var nok bare en edderkopp, hvertfall etter det jeg vet. Jeg famler frem nøkkelen til hengelåsen, selvfølgelig umulig å se i mørket. Når jeg først får den opp er nervene så frynsete at jeg river med meg den først esken jeg ser og kommer meg ut der i fra raskere enn en struts (kjæresten min sier at strutser er sykt raske). Vel inne i den trygge leiligheten min kommer jeg på at jeg har glemt Emma. Typisk. Jeg står å roper ut av døren min, ikke tale om om jeg går opp dit igjen. Etter diverse lokking med leverpostei og løfte om tur, kommer hun luskende ned trappene. Puh.. Lykkelig over og ha fullført oppdraget, åpner jeg esken. Faen. I farten har jeg fått med meg kun en vinterjakke og et par sko. Jaja, det får holde denne vinteren.
-Hege-

Snuser du?

Hva skjedde egentlig? Når ble det sosialt akseptert å snuse? For slik har det blitt. Vi skuler bort på røykerne, men snus, det er helt greit. Velger du i tillegg posesnus, med en frisk smak av menthol, kan du være sikker på at du er off the hook. Jeg skal ikke sitte her med pekefingeren, for jeg har selv ikke et helt rent rulleblad. For ja, jeg heter Hege og jeg har prøvd snus, kanskje til og med flere ganger. Fellesnevneren er at jeg hver gang mister følelsen i bena og blir vanvittig kvalm. Så hvorfor utsette seg selv for noe slik? Jeg har allerede lagt opp som snuser, før jeg i det hele tatt begynte. Og nei, jeg føler meg ikke noe mindre kul for det.

Er du klar over at snusen faktisk inneholder arsenikk, terpentin, amoniakk og glykol? Dette utsetter vi kroppen vår for, helt frivillig? Internajonal forskning viser at snus er kreftfremkallende, det øker faren for hjerteinfarkt, diabetes og skader ved fysik trening. Ved en eventuell skade vil restitusjonslengden også forlenges. Det er derfor ekstra oppsiktsvekkende at snusing er såpass utbredt blant toppidrettsutøvere. Både med tanke på deres egne ambisjoner, men ikke minst på grunn av deres rolle som forbilde blant unge mennesker.

Når det er sagt er det mange unge som snuser i den tro at det virker slankende. Men i motsetning til røyking, har snus en fetende effekt. Du legger altså på deg av å snuse. Jeg vil understreke at dette er langt fra den viktigste bivirkningen, men likevel en tankevekker.

Så til dere der ute, la oss slå et slag for viljestyrken, og vise at det er kulere og ikke være nikotinavhengig!

Se gjerne saken jeg jobbet med i går HER

Ingen snus på meg:)

Peace out

-Hege-

Trene eller ikke trene, det er spørsmålet..

Hvor mange ganger har jeg ikke sagt til meg selv at NÅ, NÅ skal jeg begynne å trene. Bli flink pike og komme meg avgårde på treningsstudio regelmessig. Først da er samvittigheten gullren til enhver tid. Men det er virkelig ikke enkelt å få det til å passe inn i tidsskjema, og når jeg først har tid er det altfor enkelt og lure seg under et teppe i sofaen isteden. For jeg kan da virkelig bare ta en treningsøkt i morgen isteden? Eller kanskje på lørdag?

Åh.. Jeg savner virkelig den tiden jeg gikk på fotball- eller håndballtrening hver dag. På den tiden tenkte jeg ikke engang over at det var snakk om trening, det var fotball liksom. Jeg savner å drive med lagsport, da var det et mål og mening med det hele. Treningsstudio blir liksom så.. Ja, platt. Ikke misforstå meg, det er virkelig deilig å få kroppen i gang, men likevel er det noe som mangler. Det er nok det sosiale med det hele, jeg savner jentene. Og ikke minst konkurransen.

Men nå er jeg endelig i gang, no more tilfeldige treningsøkter. Nå er det full fokus, blod, svette og tårer.

Dårlig med lys på bildene, men du får frem det viktigste.. Hvor sterk jeg er!! :P God trening!!

-Hege-

Når føler du deg sexy?

Hva er hemmeligheten bak denne unike og udefinerbare egenskapen, å være sexy. Hvor kommer den fra, og kan det læres? Altfor mange der ute må da misforstå hele konseptet, for det kan da virkelig ikke dreie seg om å ha størst mulig pupper, vise mest mulig hud og ha en konstant påklistret trutmunn? Da kan hvertfall jeg allerede nå kaste inn håndkle. For meg er det utstrålingen som teller, og den kommer innenfra. Mulig det kan kritiseres for å være en oppbrukt klisjé, men aller vakrest og mest sexy er mennesker som har det godt med seg selv og utstråler selvtillitt.

Jeg føler meg aller mest sexy når jeg er nydusjet etter trening. Når jeg tar vare på kroppen min har jeg det godt med meg selv, og føler meg automatisk mer selvsikker. En skulle kanskje trodd at når en er ferdigstæsja og klar for å ta byen med storm, at en da føler seg proppfull av selvtillitt? Ikke for meg. Da har jeg tatt på meg sminkemaska og føler meg egentlig mest som en dragqueen.

Når føler du deg mest sexy?

You sexy bitch;) Trutmunn er det nye smilet!

-Hege-

 

Listefetish!!

Jeg er en planlegger, det er ikke til å komme bort i fra. Jeg liker og ha en oversikt over hva jeg har foran meg, hva som skal gjøres og hva som er gjort. Jeg elsker å skrive lister, takk gud for dem som oppfant denne herlige oppfinnelsen hvor en ramser opp sine gjøremål på et stykke papir. Så enkelt, men også så genialt. Om det er en handleliste, en liste over hvilke rekninger som skal bli betalt, om hva jeg ønsker å blogge om eller hvem som skal få julepressanger av meg i år, får jeg alltid en intens følelse av lykke når et punkt strykes. Der var det ute av verden, finito, finale. En mindre ting å tenke på, en mindre ting som skaper gnagsår i hodet. For på samme tid er jeg flink å utsette ting som skulle havnet på listen for lenge siden. Slikt blir det stresskuldre av. I dag har jeg fått krysset av to punkt på listen min, legebesøk, check, flybillett til Bergen, check. Nydelig! I kveld skal jeg skrive meg ønskeliste til jul, det er de aller morsomste av alle:) jeg har vært snill pike i år, så det kan bli riktig så jeg har troen på at det blir et fruktbart år:P

Ny uke, nye muligheter:)

Hva er det med mandager som gjør at de fleste grøsser med tanken? Mandager er jo herlige! Begynnelsen på en ny og spennende uke, nye muligheter, utfordringer og erfaringer. En skulle trodd at en fuktig tur på byen nå på lørdag skulle sittet litt i, men nei. Ikke sjans om jeg lar blåmandagen slippe til! Jeg håper det blir en uke fylt med nye skandaler, gladhistorier og overraskelser. Jeg skal gjøre mitt for å gjøre livet litt lysere for menneskene rundt meg, og ikke minst bidra til å skape en best mulig sportsdekning på TV 2:)  Håper også du har fått en nydelig start på uka! 

Peace out

-Hege-

Nå har jeg rukket og bli 29 år, og den dagen jeg ble kronet til Frøken Norge føles uendelig fjern, men likevel nær. Livet jeg lever i dag er nettopp et resultat av de valgene jeg tok den gang. Og jeg er takknemlig for hver eneste lærdom det har medbrakt seg. På denne bloggen kan du lese om hverdagens gleder og sorger, og følge meg i min kamp for å bli frigjort fra spisefortyrrelsens jerngrep

Instagram
 

 

bloglovin bloglovin
  • hits