november 2011

Når en pepperkakebaker:)

Som den julejenta jeg er, har jeg lyttet trofast på julemusikk siden sommeren tok slutt. Jeg har allerede sett polarekspressen to ganger, og drukket julebrus siden de først kom i butikkhyllene. Julekalenderen har vært på plass i flere uker, og jeg har for lengst komt i gang med julehandelen. Julerengjøringen er vel overstått og julestjernene lyser deilig vakkert i vinduene mine. Likevel har jeg i år slitt med og få den ordentlige julestemningen i kroppen. Du vet,de litt barnslige sommerfuglene som får en til å smile helt uten grunn. Men i går, ja, da løsnet det endelig! Etter en kjapp runde med juleshopping, dro jeg og Renate hjem for å starte julebaksten. Med ett la det seg en deilig ro over leiligheten min. Julefilmen sto på i stua, julemusikk strømmet ut av dataen og vi lagde pepperkaker som om vi aldri har gjort noe annet! Vel, hvertfall fra og med andre (med andre, mener jeg tredje) brettet var det ikke en eneste brent pepperkake:) Så pyntet vi dem så vakkert at selveste Picasso hadde gitt oss et stolt klapp på skulderen. Sukk.. Nå er det endelig jul i heimen <3


 


Slanke-galskap!

Hodet mitt sprenger! Daglig bombaderes vi av selvmotsigende slanke tips som etterlater oss mer forvirret enn vi var i utgangspunktet. Frukt er bra for deg, fem om dagen er et minimum! Så kommer Fedon med pekefingeren, og karbohydrat-rik frukt havner på toppen av fy-listen. Ernæringsfysiologene river seg i håret, for frukt og poteter er jo en sund og viktig karbohydratkilde! Hvor skal vi nå hente energien fra? Gjennom kjøtt og fett, svarer Atkinson! Spis så mye bacon og deilig rødt kjøtt du bare orker, så kommer drømmekroppen av seg selv! Nei, stopp en halv. Det kan nok være at lavkarbo er farlig for deg, men så lenge du spiser minst 5 måltider daglig ordner det meste seg. Men for all del, ikke spis deg mett! Og glem ikke å fyll på med karbo før trening og proteiner etterpå. Men når vi ser litt nærmere på det, er ikke det så viktig å fylle på med mat etter trening likevel, det utgjør nemlig ingen forskjell. Det er nemlig mye bedre å spise tre store måltider daglig, da får du den kroppen du alltid har drømt om. Og avslutt hver trening med en løpetøkt for å forbrenne fett, eller glem det. Den ekstra løpeturen spiser bare opp muskler, ikke fett. Skal du forbrenne er intervaller det beste alternativer. Men hvis du virkelig vil at kroppen din skal forbrenne mest mulig, må du trene styrke slik at muskelmassen øker og dermed forbrenner med. Eller, det er ikke så nøye med styrketrening, så lenge du holder pulsen din jevnt høy over lenger tid, da skal du se at kiloene renner av! Hyyyyyl.. En kan få tvangstanker av mindre! Jeg tar meg en banan, og håper jeg ikke dør av karbo-sjokk.

Peace out
Som med en tryllestav!

Jeg har et sterkt ønske som brenner inne i meg, jeg vil så gjerne ha tro på meg selv og mitt eget potensiale. Senke skuldrene og vite med meg selv at jeg kan oppfylle alle drømmene jeg bærer med meg. Men av og til er det vanskelig å vite hvor man skal begynne, hvor man skal hente kreftene og troen på at en kan. Jeg hadde besøk av mamma og storesøster denne uken, det gjør godt når de tar med seg trygghet og ro inn i leiligheten min. Under en shopping spree i Bogstadveien, stakk vi innom Super natures nye smoothie bar. Her tilbyr de også naturpreparater som skal balansere slitne og sårbare sinn. Perfekt for min alternative tiltrekning. Jeg kom i prat med en terapeut som ville bruke en pendel for å finne ut av hva jeg trengte tilskudd av. Enten kan du lese meg som en åpen bok, eller så hadde denne dama skills. Jeg fikk anbefalt flere magiske dråper, men jeg tok til takke med blomstermedisinen "transformation" som nettopp skulle få meg til å få tro på mine evner og virkelig få fart på mitt eget potensiale. Jeg tar imot all den hjelpen jeg kan få:) Så ønsker jeg meg en ørnespray til jul, en slik en som skal gi meg styrke og klarhet i vanskelige situasjoner. Så nå drypper jeg syv dråper under tungen, tre ganger daglig. Lurer på om Emma også skulle hatt noen dråper.

 

 

 

Julegave-tips :)

Jeg er i full gang med planleggingen av hva jeg skal kjøpe til alle mine nære og kjære i år. Jeg elsker julehandelen, den er det jeg koser meg aller mest med nå i førjulstiden:) Så er jeg og blir en liste-elsker. Alt blir så fint og organisert da. Slik kan jeg samle alle de tankene og ideene som surrer rundt i hodet mitt. Jeg fører opp navnene på alle de som skal få en gave av meg i år, med en søt parantes bak med gave-ideer. Det er så hyggelig å gi en gave som er gjennomtenkt, men ikke nødvendigvis trenger å være særlig dyr. Jeg tenkte jeg hadde lyst til å dele noen av ideene mine med dere!

Velvære produkter er alltid en vinner, jeg elsker hvertfall selv slike gaver:) Det finnes så utrolig mange, rimelige ferdigpakker nå! På www.Blivakker.no finner du mange deilige produkter til gode priser. Men skal du virkelig få gode tips ville jeg tatt turen innom en hudpleiesalong:)449,-                                                              598,-                                                               

Id har alltid mange utrolig, artige gavetips! Dette er to favoritter:)

 Treningstøy fra fitness star 599,-

Når julen er over, kommer nyttår og nyttårsforsetter. Jeg vet ikke hvordan det ligger an med dere, men jeg ønsker meg hvertfall fresht, nytt treningstøy til jul!

 

 

Supermat-boken 399,-                            Ricebran 394,-

(se http://www.super-nature.no/ for mer informasjon!)

Jeg er som sagt blitt litt hekta på supermat, og er SÅ fornøyd med effekten den har hatt på meg! Så hvorfor ikke kjøp en startpakke til en venn som trenger litt ekstra energi til å takle hverdagen? Om det blir litt mye å kjøpe hele boken vedsiden av ett produkt, så hvorfor ikke skriv ned en "supermat" oppskrift og legg ved en av supermat ingrediensene?

 

Så har jeg en greie for symbolske gaver. Ett år fikk jeg en "geit" gjennom Norsk folkehjelp, og det føltes så utrolig deilig å vite at min gave bidro til at noen på andre siden av jorden får en lettere hverdag. For det er jo ikke til å komme bort i fra at vi her hjemme har det lekende lett i sammenligning. Så jeg oppfordrer alle der ute til å bidra til årets aksjon, hvor du kan betale for opptreningen av en minehund. Det vil i sin tur redde mange uskyldige liv!

 

 

 

Ta vare på deg selv!

Plutselig var vinteren her igjen. Fra en dag til den neste våknet jeg til et rimteppe utenfor. Jeg klager ikke, synes det er skjønt! Det er friskt og herlig å stå opp tidlig, gå tur med Emma min ute i strålende sol og frostrøyk. Ikke minst minner det meg på at julen nærmer seg.. Jeg er håpløs når det kommer til jul, bare elsker alt godheten den bringer med seg! Noen som misliker kulden er derimot huden min.. Iskalde vinterkinn fører til at den skriker etter deilig fuktighet og kvalitetsprodukter. Jeg har sagt det før, og sier det igjen: Babor er min store redning. Både sminken, rensen og kremene gir huden min akkurat den næringen den trenger i vintermånedene! Jeg elsker å skjemme meg litt ekstra bort nå som mørket har tatt over for lyse sommerdager. For føler man seg frisk og fin utenpå, smitter det ofte over på innsiden også:) Her er den deilige "nødpakken" jeg har sikret meg denne vinteren!

Her ser du den den fantastiske rensen med Hyoil og phytoactive, min favoritt gjennom tidene, HCR luxury ansiktskremen som er kåret til Babors aller beste, me løves it!. Den fantastiske Babor foundationen "deluxe fondation" i farge 2 og 3, så kan jeg blande den til slik det passer:) I tillegg er Babors concealer "illuminator" et must have!! Jeg har også en to ulike eyelinere i svart, en kremet en som passer perfekt på våtlinjen, og en våtliner som gjør det lekende lett og legge en fin linje langs vippekanten. Elsker også lipglossen i fargen 01-cinderella, den har en slik deilig konsistens og blir ikke klissete og ekkel. Jeg har også et Babor pudder i farge 02 som jeg kun bruker over foundation når jeg skal pynte meg litt ekstra på kveldstid:) Og sist, men så langt ifra minst, så har jeg fått meg en Baborkalender!! Elsker virkelig denne.. I hver luke finner du deilige ampuller og kremer som samlet gjør huden din strålende vakker til julaften!! Dropp sjokoladekalenderen i år, og invester i en slik en, it`s worth it! Er det noe du lurer på, så er det bare til å spørre:)Himmelsk velvære:)

Jeg har reist tilbake til det vakre vestland, og skal tilbringe en deilig uke med familien min:) Hva er vel bedre å starte oppholdet med enn en nydelig ansiktsbehandling hos goe May Helen på Josefines hudpleie! 2 timer med pur velvære <3 Litt som og gå inn i en tidsmaskin egentlig, når jeg gikk ut dørene føltes huden min babymyk igjen.. Det trengtes virkelig etter en høst i forurenset Oslo luft. Så har jeg og mammaen min vært ute på en herlig tur med Emma. For en nydelig dag! Strålende sol og blikkstille vann. En slik dag der nasjonalromantikeren i meg ikke kan unngå å vekkes.. Nå er jeg straks klar til julekveld hos storesøster, det er faktisk lov nå. En må begynne såpass tidlig, så varer liksom julen litt lenger:)

Haha.. Ser litt zombie ut her, men deilig var det!!

 Kribler i kroppen!

Jeg ler når jeg kjenner sommerfuglene bruse gjennom kroppen. Tenk at jeg har funnet en fantastisk mann som gjør meg så utrolig lykkelig! Det kiler helt fra fingertuppene og ned i lilletåa, tenk at jeg dro til andre siden av verden, møtte Joe og falt pladask. Ordentlig mageplask, et slikt et som tar fra deg pusten og du blir sittende igjen uten helt å vite hva som skjedde. Jeg skulle jo liksom ikke møte noen nå, stå på helt egne ben en stund. Men jeg hadde ikke sjans, det var ingen vei tilbake. Han er bare så varm, god og trygg, det er som om en ikke får nok. Derfor føles det litt som om jeg ikke får puste nå når vi er i hvert vårt land, avstandsforhold er ikke det enkleste. Likevel gjør det så ekstra godt når vi møtes. Og så gjør det godt å glede seg, se frem til de øyeblikkene vi får sammen. Jeg er egentlig litt fornøyd med at han ikke snakker norsk, da har jeg mitt eget hemmelige språk jeg kan utrykke meg på. Da kan jeg skrive klissete ting på bloggen min uten at han trenger å bli flau:)

 
30-årsdag!

I går var kvelden satt av til å feire herlige Tores bursdag. Renate hadde stelt i stand en storslagen feiring for sin kjære! Det ble en go gjeng med cup-finale klare Ålesundere og super deilig stemning:) Det er så nydelig å tilbringe tid med deilige mennesker som utstråler positiv energi! Den energien tar jeg med meg i hverdagen, og henter frem når jeg trenger den mest. Det gjør så godt å hente frem øyeblikk jeg assosierer med noe positivt på de dagene som føles tunge. Her er en liten smakebit fra kvelden:) 

Jeg og Renate i farta:)

Bursdagsbarnet og Wibeke:)

Jeg hadde ordnet kakegave til Tore:) Jeg hadde bestilt den hos kakemester Torill, hun er så flink!! Ta en titt på http://robil.blogg.no

Meg, Wibeke og Renate :)

Engelsk bonderomantikk

Har tilbrakt en deilig uke på den engelske landsbygda med min utkårede. Det var godt med en ukes fri fra storbylivet, som balsam for en sliten bysjel. Å våkne til lyden av natur og bondegård er undervurdert, det må være naturens egen terapi. Joe (Joseph;) har til og med lært meg å kjøre traktor! Jeg er et selvutnevnt naturtalent :P Jeg har virkelig fått smaken på den engelske landsbygda, det er nesten som å ta et skritt tilbake i tid. Tusen år gamle hus, det lokale polititet som stikker innom for en kopp te, lorder og skoleuniformer. Jeg sitter fortsatt og smiler:)

 


Nå har jeg rukket og bli 29 år, og den dagen jeg ble kronet til Frøken Norge føles uendelig fjern, men likevel nær. Livet jeg lever i dag er nettopp et resultat av de valgene jeg tok den gang. Og jeg er takknemlig for hver eneste lærdom det har medbrakt seg. På denne bloggen kan du lese om hverdagens gleder og sorger, og følge meg i min kamp for å bli frigjort fra spisefortyrrelsens jerngrep

Instagram
 

 

bloglovin bloglovin
  • hits